De remake van het kleinste kamertje

0
365
wc buiten

We brengen gemiddeld 43 uur per jaar door op het toilet. Toch besteden maar weinig mensen aandacht aan het kleinste kamertje in huis. Jammer, want er valt echt wel iets leuks van te maken. Toilet sanitair is de laatste jaren flink vernieuwd. Ook de standaard witte toiletten van keramiek, zijn al lang vervangbaar voor zwarte, legergroene of zelfs rode exemplaren. Door gebruik te maken van nieuwe materialen als bijvoorbeeld nano coatings, zijn de moderne toiletten een stuk gemakkelijker schoon te houden. Wel zo hygiënisch.

Staand of hangend?

De meest bekende toilet is de staande variant. Een staand toilet wordt stevig bevestigd aan de vloer en is zo stevig verankerd. Voor senioren zijn er speciaal verhoogde toiletten verkrijgbaar, zodat opstaan een stuk gemakkelijker gaat. Aan kinderen is ook gedacht. De kindertoilet ziet er vrolijk uit met haar gekleurde afbeeldingen en is juist lager. Daarnaast kun je kiezen voor een zogenaamd hangend toilet of wandcloset. Bij een hangend toilet, wordt de toiletpot bevestigd aan een stalen frame. Dit frame kan worden weggewerkt in de muur of juist worden betegeld. Een groot voordeel van een hangend toilet is dat je de vloer er onder goed kunt schoonmaken. Ook kun je de zithoogte zelf bepalen. Zowel staande als hangende toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen.

His en hers

Beschikt jouw toiletruimte niet over een radiator? Dan is een verwarmde toiletbril een prettig idee. Voor de echte liefhebber van luxe en comfort zijn er zelfs toiletten met licht. Handig, wanneer je ‘s nachts naar het toilet gaat. Ben je geen fan van de geur van toiletverfrissers? Kies dan voor een toilet met speciale luchtzuivering. Of heb je veel ruime om je toilet in te richten? Dan kun je een apart urinoir of bidet overwegen. Leuk om een aparte “his” en “her”  kant te creëren bijvoorbeeld. Door goed te kijken naar het gebruik van kleuren en vormen, kun je op een creatieve manier een heel nieuwe uitstraling van je toiletruimte realiseren.

Maak het af

Voor het versterken van de sfeer en nieuwe uitstraling kun je mooie toilet accessoires toevoegen. Door het kopen van een nieuwe kraan geef jij het toiletfonteintje al direct een compleet nieuwe look. Kranen kopen doe je het makkelijkste online. Ook op het gebied van toiletkranen valt er een hoop te kiezen. Wat dacht je van geborsteld koper? Mooi passend bij een meer industriële look. Of gaat je voorkeur uit naar strak design? Kies dan voor een mat zwarte wandkraan. Stem je accessoires af op de kleur van je tegels en toilet. Dit zorgt voor een rustig geheel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here