Welke gel is het best voor mannenhaar?

0
7

Als mannen ergens ijdel over zijn, dan is het wel hun coupe. We willen allemaal graag een volle bos met haar en die dan ook nog eens zo lang mogelijk behouden. Het is belangrijk om jouw haar te stylen, maar het is ook bekend dat te veel stylen een slechte invloed heeft op je haar en huid. Dat is dan ook de reden waarom veel mannen heel voorzichtig zijn. Het is dan ook goed om te weten met welke gel je kan zorgen dat je er op je best uitziet, zonder dat dit schade aan zal brengen aan je haar.

Sterk maar zacht

Het belangrijkste punt van aandacht is dat je jouw haar voldoende kan stylen. Tegelijkertijd wil je niet dat het je hoofdhuid verstikt. Het is dus belangrijk dat de fixatie sterk is, maar het product zelf lekker zacht. Wanneer je kijkt naar veel moderne haarproducten, dan zie je dat er nieuwe formules worden gebruikt waarmee juist die eigenschappen worden gegarandeerd. Doordat de hoofdhuid nog kan ademen, is het dan ook zo dat de kans op haaruitval wat kleiner wordt gemaakt. Waardoor je dus de volle bos kan behouden.

Aandacht voor de hoofdhuid

De gel van tegenwoordig is vooral ontwikkeld met aandacht voor de hoofdhuid. Het is belangrijk dat deze gezond blijft. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat de meeste moderne gels in een sprayvorm komen. Daarmee bescherm je ook tegen UV-schade en tegen problemen met vocht. Het is bovendien zo dat deze sprays niet plakkerig zijn. Dit is namelijk vaak juist de reden waarom de hoofdhuid verstikt wordt. Het is dus zeker een goede reden om juist voor deze producten met deze formule te kiezen. Er zitten bijvoorbeeld geen siliconen meer in. Terwijl juist natuurlijke ingrediënten een veel belangrijkere rol zijn gaan spelen.

Zorgen voor de juiste look

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed op de gezondheid van je haar en huid let. Dat betekent echter niet dat je niet langer voor de juiste look kan gaan. Dat is juist de reden waarom je met stylingproducten aan de slag bent gegaan. Het is dus belangrijk dat je wel ook een product kiest met een goede fixatie. Je moet jouw haar in model kunnen brengen en er ook op kunnen vertrouwen dat het in model blijft, ondanks alles wat je gedurende een dag te verduren krijgt. Ook dit moet je meewegen in je keuze.

Het soort product

Tot slot is het ook belangrijk om goed te kijken naar het soort product waar jij goed mee kan werken. We hebben het in dit artikel allemaal onder de noemer gel geschoven. In werkelijkheid heb je naast gel bijvoorbeeld ook een spray of een paste. Afhankelijk van het soort look waar jij voor gaat, het soort haar dat je hebt en de hoeveelheid glans die je wenst, kan een ander type product beter geschikt blijken te zijn. Kijk daarbij ook naar eventuele gevoeligheden waar je mee te maken hebt. Misschien zijn er bepaalde producten waar je juist helemaal niet zo goed tegen kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here