Wat te doen tegen hooikoorts?

0
323
hooikoorts

Hooikoorts, menig Nederlander heeft ermee te maken. De voornaamste symptomen van deze allergie zijn gekriebel in de neus, niezen en jeukende ogen. Hooikoorts steekt altijd op wanneer het aantal pollen in de lucht hoog is. Dit is met name in de lente en zomer het geval. Ook als het een aantal dagen niet geregend heeft is het aantal pollen in de lucht vaak hoog. Heb jij ook last van hooikoorts? Dan irriteer je je waarschijnlijk mateloos aan al dat niezen, de kriebels en de jeuk. Helaas is er geen medicijn waarmee jij in een keer verlost bent van hooikoorts. Toch zijn er wel een aantal dingen die jij kunt doen tegen deze allergie. Ben jij benieuwd wat jij allemaal kunt doen tegen hooikoorts? Wij vertellen het je in onderstaande tekst!

Medicijnen tegen hooikoorts

Ondanks dat er geen medicijn is om van hooikoorts af te komen, kun jij wel medicijnen gebruiken tegen deze allergie. Er zijn vandaag de dag verschillende soorten medicijnen die de klachten van hooikoorts verminderen. Zo kun jij bij de drogisterij of de apotheek bijvoorbeeld tabletten kopen. Deze tabletten kun jij dagelijks innemen wanneer je last hebt van hooikoorts. Zodra de tabletten werken, merk je snel genoeg dat je een stuk minder hoeft te niezen en ook de jeukende ogen worden snel minder. Naast tabletten kun je ook oogdruppels of neusspray gebruiken. In deze medicijnen zitten ook speciale stoffen die de klachten van hooikoorts verminderen. Op deze manier wordt het een stuk makkelijker om met deze allergie te leven.

Laat ramen en deuren dicht zitten

De meeste mensen gooien de ramen en deuren van hun woning regelmatig open. Dit is met name het geval wanneer het mooi weer is. Ook in de avonduren worden ramen en deuren vaak geopend om de warmte uit huis te krijgen. Heb jij zelf hooikoorts of woont er iemand in huis met deze allergie? Dan doe je er goed aan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden. Dit is zeker het geval wanneer het aantal pollen in de lucht hoog is. Door ramen en deuren te openen geef jij de pollen namelijk de gelegenheid om jouw woning binnen te komen. Zodoende krijg je dus zelfs in huis te maken met de klachten die hooikoorts met zich meebrengt.

Draag een zonnebril met mooi weer

Veel mensen dragen een zonnebril wanneer de zon schijnt. Logisch, want hierdoor wordt het een stuk makkelijker voor jouw ogen om het felle licht te verdragen. Jij hebt ongetwijfeld ook weleens mensen met een zonnebril zien lopen terwijl de zon helemaal niet scheen. Vaak wordt gedacht dat deze mensen bijvoorbeeld hun wallen willen verbergen. Dat kan natuurlijk, maar wist je ook dat het dragen van een zonnebril raadzaam is wanneer je hooikoorts hebt? Door een bril te dragen komt er namelijk minder stuifmeel in jouw ogen. Hierdoor heb je aanzienlijk minder last van de hooikoorts. Ga jij in de zomer de straat op en schijnt de zon niet? Zet dan ook gewoon je zonnebril op. Mensen kijken je dan misschien wat raar aan, maar het is voor je eigen bestwil!

Hang de was niet buiten op

In de zomermaanden hangt er ontzettend veel stuifmeel in de lucht. Wanneer jij hooikoorts hebt, merk je dit snel genoeg. Stuifmeel blijft aan allerlei dingen kleven, waaronder aan kleding. Is het mooi weer en heb jij net een wasje gedraaid? Dan besluit je waarschijnlijk om de was buiten op te hangen. De kleding is in dat geval namelijk binnen de kortste keren droog. Wij raden mensen met hooikoorts echter niet aan hun kleren buiten te drogen. Waarom niet? Omdat stuifmeel dan aan de schone kledingstukken kan blijven plakken. Indien jij straks de schone kleding aantrekt, krijg je direct weer last van hooikoorts. Er zit namelijk stuifmeel op. Hang de was daarom binnen op in de lente en zomer wanneer jij lijdt aan deze allergie.

Ga douchen voor het slapen

Sommige mensen douchen ’s ochtends wanneer zij net wakker zijn, terwijl andere ergens in de avond douchen. Heb jij hooikoorts? Dan raden wij je aan om vlak voor het slapengaan onder de douche te springen. Waarom je juist ’s avonds moet douchen bij deze allergie? Omdat je op deze manier de pollen van je lichaam spoelt. Wanneer jij een hele dag buiten hebt gelopen, is de kans groot dat je er helemaal onder zit. Ga je vervolgens direct in bed liggen? Dan zit jouw beddengoed ook direct onder de pollen. In dat geval kun je dus zelfs ’s nachts last hebben van de hooikoorts. Tot slot raden wij je nog aan jouw beddengoed vaker te verschonen wanneer het aantal pollen in de lucht hoog is. Hierdoor kun jij ’s nachts namelijk een stuk beter slapen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here