Zo vind je het juiste matras

0
147

Goed slapen is essentieel voor ieders gezondheid. Het is dan ook belangrijk om er zeker van te zijn dat je voldoende goede slaap krijgt. Dat doe je bijvoorbeeld door alle voorwaarden hiervoor te scheppen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een goed matras. Dat is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het komt maar al te vaak voor dat je een matras koopt en al na één of twee nachten erachter komt dat dit niet is wat je zoekt. Daarom is het belangrijk om eens te bekijken hoe je dan wel het juiste matras kan vinden.

Proefslapen is essentieel

Het begint allemaal bij goed uittesten. Dat doe je natuurlijk vooral door een keer proef te slapen. Het is fijn wanneer de verkoper van de matrassen je de mogelijkheid biedt om dat te doen. Slechts even op een matras liggen is namelijk geen goede manier om te testen of het wel lekker ligt. Dat kan misschien die 3 minuten in de winkel wel zo lijken, maar dat is totaal niet te vergelijken met een nacht van 8 uur. Er zijn tegenwoordig aanbieders die je tot wel 100 nachten laten proefslapen. Dat is pas een goede test te noemen.

Slaap niet om te testen

Wanneer je gaat proefslapen, is het belangrijk om dit niet als proefslapen te beschouwen. Je moet niet op alles letten. Je gaat gewoon verder met je dagelijkse gang van zaken en valt in de avonduren in slaap op bed. Na enkele weken is het dan goed om eens terug te kijken naar hoe de slaap geweest is de afgelopen tijd. Blijkt dat je veel lekkerder ligt op dit matras? Dan kan je er dus wel van uitgaan dat dit het matras is dat je nodig hebt. Je kan dan tot de definitieve keuze overgaan.

Een goed matras herkennen

Het is belangrijk om te weten hoe je een goed matras kan herkennen.  Dat doe je door te bekijken van welke materialen het gemaakt is. De stoffen moeten lekker zacht zijn. Ook wordt bij voorkeur alleen voor natuurlijke materialen gekozen. Het is daarnaast belangrijk dat er met schuimlagen in het matras wordt gewerkt. Wel moeten er ook pocketveringen in zitten. Die zorgen namelijk voor de stevigheid en de balans. Voldoet het matras hieraan? Dan is dat voldoende om het een kans te geven en erop te gaan proefslapen.

In alle seizoenen te gebruiken

Een ander punt van aandacht is dat je het matras in alle seizoenen even goed moet kunnen  gebruiken. Dat betekent dat het niet te warm moet worden en dat de lucht goed moet kunnen circuleren. Ook moet het vocht afdrijvend zijn om klamme plaknachten te voorkomen. Er zijn matrassen die een zomer- en een winterzijde hebben. Er zijn ook matrassen die je het hele jaar door kan gebruiken en die passen bij alle jaargetijden. Het is soms ook zo dat je nog een topper apart erbij kan nemen. Zoek dus goed uit wat jij het fijnst vindt. Zo krijg je de nachtrust die je nodig hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here