Beter slapen in de warmte

0
207

De zomers worden warmer en warmer. Dat betekent dat dit ook flink wat van je lichaam vergt. Aan het einde van de dag wil je dan vooral gewoon kunnen slapen. Alleen doet zich dan het volgende probleem voor. Je komt namelijk in een bloedhete kamer terecht. Dit lijkt het slapen onmogelijk te maken. Dit is natuurlijk geen fijne zaak. Het is dan fijn om te weten wat je daar dan precies aan kan doen. Gelukkig is er wel van alles mogelijk om te zorgen dat je de kamer lekker wat koeler kan maken zodat je beter slaapt.

Werken met een ventilator

Een optie die je hebt is het werken met een ventilator. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je deze moet gebruiken. Zo moet je bijvoorbeeld de ventilator niet recht op je richten. Het is beter om deze bij een open raam te plaatsen. Waarom? Omdat je dan de koele lucht van buiten aantrekt en naar binnen blaast. Zo wordt het dus al snel een stuk koeler in de kamer. Precies wat je nodig hebt om lekker te slapen. Wees wel slim en zet een hor voor het raam, zo komen er geen insecten naar binnen tijdens je slaap.

Andere manieren om te koelen

Stel nu dat je niet zo lekker slaapt met een open raam, dan zijn er ook alternatieven. Zo kan je bijvoorbeeld flessen met bevroren water voor de ventilator zetten. De koele lucht die daar vanaf komt kan ook de kamer in worden  geblazen om alles te koelen. Op enig moment is het ijs natuurlijk wel gesmolten. Dan zal je dus geen voordeel meer hiervan hebben. Als het goed is, is het echter wel zo dat je tegen die tijd al in slaap bent gevallen. Dit kan een goed alternatief zijn.

Anders koelen dan met een ventilator

Je hoeft niet perse een ventilator te gebruiken om de slaapkamer te koelen. Zo kan je dus ook je dekbed wegleggen. Je slaapt dan alleen onder je dekbedhoes. Je hebt dan wel iets op je liggen, maar hebt geen last van dat veel te warme dekbed. Zo krijg je het niet te warm, maar voorkom je ook dat je spieren stijf worden en dat je kramp krijgt omdat je niets hebt om onder te liggen. Een alternatief is het gebruik van kussens en matrassen met verkoelende gel. Deze worden tegenwoordig meer en meer gekozen omdat de techniek steeds beter is geworden.

Werken aan je slaap

Mocht het niet werken om verkoeling in de kamer te krijgen, dan kan je ook kijken of je aan je slaap kan werken. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een slaapthee voor je naar bed gaat. Of neem wat melatonine. Dit soort middelen kunnen helpen om je slaap op te wekken. Waardoor je dus zelfs op de hele warme dagen toch goed in slaap kan vallen. Dit kan een groot verschil maken. Het is zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen om toch goed te kunnen slapen bij warmte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here