Leuke zomerse fietstochtjes met de kinderen maken

0
163

Het is leuk om lekker op pad te gaan in de zomer. Buiten zijn als het lekker warm is, is ook gewoon goed voor je gezondheid. Daarom ga je bijvoorbeeld lekker fietsen met je kinderen. Het kan gewoon een pleziertochtje zijn, maar je kan bijvoorbeeld ook je dagelijkse bezigheden met de fiets doen in plaats van de auto. Om het gemakkelijk te maken om dit met de kinderen op een leuke manier te doen, vind je hier een aantal tips die je direct kan toepassen. Zo worden de tochtjes alleen maar leuker.

Veilig op de fiets

Het is vooral belangrijk dat je veilig op de fiets zit. Een goedgekeurd kinderstoeltje is daarom het belangrijkste element. Het moet goed stevig zijn, maar het moet ook wel enig comfort aan je kind bieden. Daarnaast is het belangrijk dat jij gewoon stabiel op je fiets kan rijden wanneer je samen op pad gaat. Ga daarom alleen voor de stoeltjes waarvan de kwaliteit bekend is. Kijk ook of je mogelijkheden hebt om dit te testen. Zo ben je er echt zeker van dat je op een goede manier op pad kan samen.

Stoeltje voor of achter?

Een belangrijke overweging die je moet maken is of je voor een stoeltje op het stuur of een stoeltje achterop gaat. Met hele jonge kinderen kan een stoeltje voor meer veiligheid en bescherming bieden. Wel moet het een stoeltje zijn dat je goed vast kan zetten en waarin je ook jouw kind met een riempje kan vastzetten. Overigens kan het ook handig zijn om beide stoeltjes te hebben. De kans is natuurlijk groot dat je twee kinderen moet meenemen. Dan is een stoeltje achter ook van waarde. Hiervoor gelden eigenlijk dezelfde richtlijnen.

De juiste fiets kiezen

Het begint natuurlijk allemaal bij het kiezen van de juiste fiets. Zorg wel dat je een model kiest dat in staat is om het gewicht van een volwassene en twee kinderen in kinderstoeltjes te dragen. Dit klinkt misschien logisch, maar er zijn voldoende fietsen op de markt die hier helemaal niet geschikt voor zijn. Bovendien is het ook vaak zo dat er helemaal geen mogelijkheden zijn om de stoeltjes op een veilige manier te bevestigen. Het is ook belangrijk om je daar dus goed op te richten. Bekijk ook of de fiets goed in balans blijft als je eenmaal alles hebt gemonteerd.

Kennis van de wegen

Wanneer je pleziertochtjes gaat maken bij jezelf in de omgeving, dan is het slim om dit te doen op wegen die je goed kent en waarvan je weet hoe druk het is en met welk type verkeer. Dit maakt namelijk dat je met wat meer vertrouwen op de fiets zit. Om op die manier ook zeker te zijn dat het gewoon een fijne en ontspannen tocht wordt. Het kan best een goed idee zijn om zelf in het voorjaar eens een keer alleen een tochtje te maken zodat je een beetje voorbereid bent op wat er komen gaat. Dit maakt het alleen maar leuker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here