Betaald worden om te emigreren

0
82
Betaald worden om te emigreren

Misschien heb je het prima naar je zin in Nederland. Het kan echter ook zo zijn dat je wel toe bent aan een andere omgeving en een nieuwe start in het leven. Wat je misschien niet wist. Is dat er landen zijn die je maar al te graag als nieuwe inwoner verwelkomen. Daarom zijn ze dus ook best wel bereid om je ervoor te betalen. Je hebt misschien wel gehoord van de leeglopende dorpjes van Italië en Spanje waar dit gebeurt, maar het gebeurt ook op veel grotere schaal.

Alle continenten mogelijk

Misschien denk je nu dat het betalen om jou als inwoner te verwelkomen alleen gebeurt in vage eilandenrepubliekjes. Niets is echter minder waar. Zelfs al op enkele uren rijden van Nederland vind je de eerste landen die er graag aan bijdragen om jouw overgang naar dat lang wat gemakkelijker te maken. Zoals gezegd zijn er dorpen in Spanje en Italië die het inwonersniveau omhoog proberen te krijgen, maar ook in de Zwitserse Alpen zijn er al dorpen die hiermee bezig zijn. Natuurlijk zitten er wel voorwaarden aan het verhuizen. Dit moet je dus wel ook allemaal meenemen in je overwegingen.

Wat is ervoor nodig?

Het is goed om te weten wat er allemaal voor nodig is om aan de voorwaarden te voldoen. In veel gevallen wordt er in ieder geval van je gevraagd om tenminste een bepaalde tijd te blijven. Dit is vaak minimaal 10 jaar. Ook moet je wel investeren in het land waar je naartoe gaat. Dat kan met eigen geld zijn, maar dat kan bijvoorbeeld ook door een bedrijf op te richten. In Chili in Zuid-Amerika is bijvoorbeeld een programma voor mensen die er startups willen opzetten. Sommige landen betalen pas uit nadat je al enkele jaren n het land hebt gewoond.

Welke bedragen mag je verwachten?

Natuurlijk wil je ook weten welke bedragen er gemoeid zijn met de verhuizing naar een ander land. Dit kan wel heel sterk verschillen. Zo kan het in sommige landen wel om een bedrag van 300.000 euro gaan. Als we kijken naar de dorpjes in Europa, dan gaat het vaak om enkele tienduizenden euro’s per persoon, met wat extra voor je kinderen. In sommige landen blijft het bedrag zo rond de 10.000 euro steken, zodat je net op gang kan komen. Dit kan echter natuurlijk wel genoeg zijn.

Welke landen zijn aantrekkelijk?

Zoals gezegd liggen er mogelijkheden in Zwitserland, Spanje en Italië. Dit zijn landen die sowieso al in trek zijn bij Nederlanders. Je kan ook naar Canada, waar al decennialang veel Nederlanders naartoe emigreren. Ook noemden wel Chili al als goede optie om voor te gaan. Een hele andere optie is Mauritius. Dit eiland wordt door sommigen ook wel gezien als het paradijs op aarde, dus misschien is dit wel de kans waar je altijd op gewacht hebt. Er is in ieder geval voldoende voor te zeggen om het toch vooral eens een kans te geven. Voor je het weet maak je een vliegende start in een nieuw land.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here