Waarom je juist wel bier moet drinken

0
53
Waarom je juist wel bier moet drinken

Overal om je heen hoor je meer en meer nadelen van het drinken van alcohol opgesomd worden. Dat begon met overmatige hoeveelheden, maar nu wordt een enkel biertje of wijntje zelfs al in twijfel getrokken. De hoogste tijd om daarom eens naar wat voordelen van bierdrinken te kijken. Wanneer je maat houdt, of je stapt over op 0.0 bier, dan zijn er namelijk meerdere zaken waar je gewoon van kan profiteren. Alle reden om hier dus eens in te duiken en voortaan te weten wat elk glas je nu precies biedt.

De gezonde samenstelling

Het alcohol dat in bier zit mag dan niet zo goed voor je zijn, maar er zitten talloze ander ingrediënten in die juist wel heel gezond zijn. Denk aan water, vezels, ijzer, magnesium, natrium, zink, koper, fluoride en zo nog een hele reeks stoffen waar jouw lichaam beter van wordt als je het in de juiste hoeveelheden binnen krijgt. Natuurlijk spelen mout en hop ook een grote rol als antioxidanten. Het is wel zo dat per biersoort de samenstelling van al deze ingrediënten en stoffen verschilt, dus als je er echt van wilt profiteren, dan zal je eerst op zoek moeten naar de beste biersoort.

Lager cholesterol, minder kans op diabetes

Het drinken van bier kan ook twee van de grootste doders, namelijk hart- en vaatziekten en diabetes type 2 helpen voorkomen. Dit komt onder andere doordat gematigd drinken de afbraak van goed cholesterol verlaagt, waardoor je hart en vaten gezonder blijven. Ook is het zo dat matige consumptie van alcohol zorgt voor een 30 procent lagere kans op diabetes. Maar pas wel op, want wanneer je een zware drinker bent, dan loopt de kans op het krijgen van diabetes type 2 juist weer heel snel op. Daarom is het dus vooral ook belangrijk om jezelf in de hand te houden.

Beter voor de botten

Om gezond in het leven te staan, is het in de eerste plaats goed wanneer je botten sterk en stevig zijn. Calcium speelt daar een belangrijke rol in. Daarom worden zuivelproducten aangeraden. Er is echter nog meer. Zo zit in bier namelijk voedingssilicium. Dit heb je ook nodig om de botten en het bindweefsel te laten groeien en ontwikkelen. Wanneer je dus met mate af en te een biertje drinkt, dan blijven jouw botten stevig en sterk en hoef je je nergens zorgen om te maken. Ook dat is een reden om er af en toe één achterover te slaan.

Goed voor de mentale gezondheid

Het drinken van bier heeft niet alleen lichamelijke voordelen. Er zijn ook voordelen voor de cognitieve en mentale gezondheid. Zo zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat gematigd drinken de cognitieve aftakeling kan vertragen. Ook is het zo dat mensen die af en toe een biertje drinken zich vaak wat beter in hun vel voelen. Ze hebben minder stress en spanning. Daardoor is het welzijn van deze groep ook wat hoger dan bij andere groepen. Dit zijn stuk voor stuk zaken om mee te wegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here