Op zoek naar leuke spelletjes?

0
123

Wil je op een leuke manier de herfst en winter doorkomen? Dan is het misschien een goed idee om je weer eens te verdiepen in de klassieke bordspellen. Het is nog altijd even leuk om gezellig spelletjes te spelen, bijvoorbeeld met het gezin. Dan wil je natuurlijk wel weten wat leuk is om te doen. Er zijn in de loop der jaren duizenden bordspellen verschenen. Daarom kan het best moeilijk zijn om een keuze te maken. We helpen je op weg door hier een aantal leuke tips te geven. Zo heb je voorlopig voldoende vermaak.

Kiezen voor een klassieker

Het is altijd een goed idee om te kiezen voor een klassieker. Dan kom je natuurlijk al snel uit bij Monopoly. Dit bordspel is al tientallen jaren een topper. Het doel is natuurlijk om rijk te worden ten koste van je medespelers. Dat doe je door straten te kopen en deze vol te bouwen zodat jouw tegenstanders zich arm betalen aan jou. Monopoly is tegenwoordig ook nog eens in talloze variaties, waardoor je het nog persoonlijker kan maken. Wat het dus ook alleen maar leuker maakt. Zeker een reden om hier dus voor te kiezen.

Een zoektocht van 45 minuten

Een belangrijk punt als je een goed bordspel gaat zoeken is dat het niet te lang gaat duren allemaal. Dit is namelijk nog weleens het nadeel van dit soort spellen. Wanneer je dit probleem te lijf wilt gaan, dan is het spelen van De Zoektocht naar El Dorado een oplossing. Dit spel kost je namelijk maar 45 minuten om te spelen. Zo kan je dus meerdere potjes op een avond spelen. Aan de hand van opdrachten op kaarten probeer je de stad El Dorado te vinden. Overigens is het ook zo dat je uitbreidingsets kan kopen.

Catan

Catan is al vele jaren een favoriet onder veel spelers. Het is dan ook precies het soort spel dat veel mensen aanspreekt. Je bouwt een dorp op aan de hand van grondstoffen, maar je tegenstanders doen dat natuurlijk ook. Daardoor kom je allerlei uitdagingen tegen. Door te handelen en ontwikkelen kan je veel bereiken. Het is wel zo dat dit een spel is dat lang kan duren. Dat is juist wel lekker op die druilerige avonden in de herfst en de winter. Alle reden om het dus weer eens uit de kast te halen. Dat kan het direct een stuk gezelliger maken.

30 seconds

Zoals gezegd kan snelheid in spellen ook wel heel lekker zijn. Daarvoor is 30 Seconds natuurlijk de beste optie. Aan de hand van aanwijzingen moet je de woorden die omschreven worden zien te raden. Wie de meeste woorden raadt is dan natuurlijk de winnaar. De snelheid van het spel brengt veel spanning met zich mee. Dat is ook wat juist dit spel zo leuk maakt. De uitdaging zit hem erin dat er hele specifieke regels gelden voor de aanwijzingen die je mag geven. Daardoor wordt het direct al een stuk lastiger om te realiseren. Probeer dan maar eens te winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here