Zo kan je beginnen met yoga

0
225

Yoga is een goede en gezonde manier om te bewegen. Bovendien is het voor iedereen mogelijk om eraan te beginnen. Je denkt misschien dat dit duur en lastig is, maar dat is helemaal niet het geval. We leven namelijk in moderne tijden en dus zijn er ook moderne manieren om te beginnen. Zo kan je bijvoorbeeld eindeloos veel lessen vinden op streamingsites zoals YouTube. Het is leuk om eens te bekijken wat je dan moet doen om te zorgen dat je een goede start hiermee kan maken.

De juiste lessen vinden

Het begint allemaal bij het vinden van de juiste docent. Maak je geen zorgen, want er zijn talloze instructeurs die online hun diensten aanbieden. Je kan dus best een paar verschillende opties proberen, om op die manier een vorm van les te vinden die goed bij je past en waar jij je lekker bij voelt. Kijk vooral naar de lessen die specifiek voor beginners zijn. Heb je een goed gevoel bij hoe de docent het brengt en wat je moet doen, dan kan je hier blijven hangen. Zo niet, dan kijk je gewoon nog even verder.

Het zijn video’s

Het is ook belangrijk om je te bedenken dat jij veel controle hebt over de vorm waarin de les wordt gegeven. Het zijn immers video’s. Dat betekent dus dat het helemaal niet erg is als een oefening niet direct in één keer lukt. Je kan dan namelijk gewoon de video even terugspoelen. Overigens is dit ook een manier om een goede les te vinden, maar dan door vooruit te spoelen. Daardoor blijft het ontspannen effect van yoga dus ook beter behouden, want je kan het lekker op je eigen manier aanpakken. Dit geeft je ook nog eens veel meer vertrouwen dat het goed komt.

Niet laten afschrikken

Het is belangrijk dat je je niet laat afschrikken wanneer je eenmaal begint. Je kan misschien ontdekken dat je best wel een stijve hark bent. Dit is geen probleem, want door oefening word je beter, ook als het om yoga gaat. Daarnaast blijft yoga natuurlijk wel ook een vorm van lichaamsbeweging. Spierpijn hoort er dus ook bij. Juist daarom is het belangrijk om je niet te laten afschrikken. Zorg ook dat je niet te veel wil doen in één keer, want op blessures zit niemand te wachten. Vind je iets te moeilijk in de les, dan sla je die oefening dus even over.

Pak het serieus aan

Bevalt dit begin je goed? Dan is het slim om ook eens te kijken of je het wat serieuzer kan aanpakken. Zorg bijvoorbeeld voor wat kleding waarin je je lekker vrij kan bewegen. Het kan ook aantrekkelijk zijn om een yogamat aan te schaffen. Daarop wordt het doen van de oefeningen een stuk gemakkelijker. Kijk daarnaast of het een goed idee is om een eigen waterfles erbij kan gebruik. Na enige tijd kan je ook de overstap maken naar een ‘echte’ yogales. Mocht je dat willen. Zo wordt het pas echt serieus.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here