Zo kies je de juiste zonnebrandcrème

0
172

De waarde van zonnebrandcrème is door de jaren heen meer en meer bewezen. Op de warme dagen van het jaar kan de UV-kracht behoorlijk hoog zijn en dat is heel slecht voor de gezondheid van je huid. Het is zelfs de belangrijkste factor als het gaat om huidkanker. Bovendien gaat je huid er sneller van rimpelen. Dat wil je natuurlijk niet. Door simpelweg te kiezen voor het smeren met crème, kan je veel leed voorkomen. Alleen moet je dan wel slim zijn en de juiste soort kopen. Hoe je dat doet leer je hier.

Pas op met deals

De belangrijkste tip als het gaat om het kopen van zonnebrandcrème is dat je wel moet beseffen dat je het koopt voor je eigen gezondheid. Ook al koop je het gewoon in een winkel of bij een drogist. Dat betekent dus ook dat je wel voor kwaliteit moet gaan. Het is misschien verleidelijk om voor deals te gaan, maar daar heb je eigenlijk niet zoveel aan. Het is veel beter om gewoon voor goede crème van een erkend merk te kiezen. Kan je die met korting krijgen, dan is het natuurlijk een ander verhaal.

Net wat hogere factor

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de factor zonnebrand die voor jou geschikt is. En als je het dan echt goed wilt aanpakken, dan neem je een nog net iets hogere factor. Juist omdat je er zeker van wilt zijn dat jouw huid op de best mogelijke manier beschermd wordt. Een hoge beschermingsfactor geeft meer zekerheid. Wees bovendien ook niet bang dat je daardoor helemaal niet meer bruin wordt. Dit zal wel wat langzamer gaan, maar je kan wel gewoon veiliger van de zon genieten op deze manier. Laat dit je er dus ook niet van weerhouden.

Passend bij de gebruiksvorm

Zonnebrand komt niet in een enkele vorm. Sterker nog, er zijn talloze varianten. Zo is er een belangrijk verschil tussen zonnebrand voor kinderen en zonnebrand voor volwassenen. Let daar dus ook goed op. Een ander voorbeeld is het verschil tussen zonnebrand voor zomer in Zeeland of zonnebrand voor wintersport in de Franse Alpen. Wanneer je dus een fles gaat kopen, let er dan wel op dat het er één is die aansluit op de vorm van gebruik die jij ermee voor ogen hebt. Je denkt misschien dat het wel meevalt, maar dit maakt echt een groot verschil.

Zorg ook voor aftersun

Zonnebrand gebruik je preventief. Het kan echter altijd een keer fout gaan. Je vergeet je in te smeren. De zon scheen feller dan voorspeld. Of je blijkt een plekje gemist te hebben toen je je insmeerde. Het gevolg van deze zaken? Je raakt toch wat verbrand. Dan is het belangrijk om achteraf nog een redmiddel in handen te hebben. Daarom is het aan te raden om naast zonnebrandcrème ook te zorgen dat je altijd een fles aftersun hebt klaarstaan. Je weet immers maar nooit. Op die manier ben je dus ook altijd in staat jezelf te beschermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here