Kiezen voor een trenchcoat

0
179

Er zijn bepaalde kledingstukken die eigenlijk nooit in of uit de mode zijn. Dit zijn items die je altijd wel kan dragen. Een goed voorbeeld daarvan is de trenchcoat. Vroeger werd dit in Nederland ook wel de regenjas genoemd, maar eigenlijk is dit geen goede benaming. Het is een jas die goed geschikt is in bijvoorbeeld het late voorjaar of het begin van de herfst. Dit zijn de momenten dat zonder jas niet meer gezond is, maar de dikke jas nog veel te warm is. Het is leuk om eens te kijken wat je hier allemaal mee kan.

In allerlei verschillende soorten

Het leuke aan de trenchcoat is dat er heel veel verschillende vormen van zijn tegenwoordig. Waar je vroeger altijd uitkwam bij de beige lange jas, daar is het tegenwoordig zo dat er allerlei verschillende varianten zijn. Het gaat dan niet alleen om de kleur, maar ook om de stijl van de jas. Dat maakt dus ook dat veel meer mensen deze kunnen dragen. Het is dan ook de moeite waard om je daarin te verdiepen en te bekijken hoe deze jas ook voor jouw garderobe een toevoeging kan zijn.

Kiezen voor casual

Het leuke aan de trenchcoat is dat deze heel gemakkelijk te combineren is. In dat opzicht is het dus ook niet gek dat deze vooral casual heel goed te dragen is. Met een fijne broek en trui en een paar sneakers eronder kan je al een heel eind komen met de trenchcoat. Wel moet je dan specifieke soorten kiezen, denk aan de denim trenchcoat. Die past goed bij de meer casual look. Het is ook fijn om te weten dat je het model net wat anders kan kiezen, zodat het er ook wat minder strak uit hoeft te zien als je deze draagt.

De meer chique vorm

Je kan ook voor een meer chique vorm kiezen als je de trenchcoat wilt dragen. Wanneer je netjes gekleed bent voor een uitje, dan neem je daar de wat meer klassieke jas bij. Dit kan je een wat meer formele uitstraling geven, zonder dat het allemaal te strak wordt. Natuurlijk kies je wel een mooie pantalon eronder, maar een nette trui is dan wel voldoende om het af te maken. Wel is het ook slim om een wat strakkere schoen, bijvoorbeeld met een mooie hak eronder, te kiezen. Dit maakt jouw look helemaal af.

Moderne soorten uitkiezen

Het is zoals gezegd zo dat de trenchcoat inmiddels in allerlei vormen en stijlen te krijgen is. De wat langere beige jas in een strakke vorm is lang niet meer de enige optie die je hebt. Je hebt ze ook in andere kleuren. Je hebt modellen die wat korter of wat langer zijn. Het is zelfs zo dat er bijvoorbeeld sleeveless modellen die je kan dragen. Het is daardoor ook leuk om in de zomer op die manier een trenchcoat te dragen. Het is zeker de moeite waard om dus eens te bekijken welke stijlen bij jou allemaal passen om te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here