Leuke date-night ideeën

0
304

Een relatie is over het algemeen super leuk en vaak heb je een hele fijne tijd samen. Soms komt het echter wel voor dat je tijd met elkaar wil spenderen, maar je even niet weet wat je moet doen. Je zet dan snel al de televisie aan of gaat een serie kijken op Netflix bijvoorbeeld, maar echt quality time is dat natuurlijk niet. Of je kijkt naar je alles in een pakket om leuke series te kijken. Het is vaak zo dat je dan wel lekker tegen elkaar aan gaat liggen maar verder niet veel meer doet samen. In dit artikel krijg je wat tips om er alsnog een leuke date-night van te maken zonder dat het scherm erbij komt kijken.

Maak samen tapas

Als je een tijdje bij elkaar bent, dan weet je heus wel wat de ander lekker vindt. Zo kan het leuk zijn om te zorgen dat je allemaal kleine gerechtjes maakt wat ervoor zorgt dat je een gezellige tapasavond tegemoet gaat. Maak een soepje, koop carpaccio, maak vooral wat jullie zelf lekker vinden. De tip is om lekker rustig te starten met een klein broodje met wat dips en er vooral een lekker drankje bij te nemen. Zet wat gezellige muziek aan, steek de kaarsjes aan en maak er wat gezelligs van!

Zit lekker op de bank met deze gespreksstarters

Je kent het vast ook wel dat je niet altijd weet wat je zou moeten zeggen. Hier heb je een aantal gesprekstarters voor, en een aantal onderwerpen waar je het sowieso over zou kunnen hebben. Zo is een van de eerste dingen waar je het over zou kunnen hebben, is over familie. Hoe veel waarde hecht de ander bijvoorbeeld aan familie, en zijn er bepaalde tradities binnen de familie of tradities die ze zelf willen maken of opzetten?

Daarnaast is het ook altijd leuk om het over reizen te hebben. Heeft de ander nog een paar bestemmingen op zijn of haar bucketlist staan die hij of zij graag zou bezoeken? Zijn dat grote wereldreizen of juist meerdere kortere stedentrips bijvoorbeeld? Ga je voor luxe of is het ook gezellig om met z’n twee te gaan kamperen?

Buiten dat kan je het ook altijd nog over vriendschappen hebben, wat is bijvoorbeeld een echte dealbreaker en waar wordt hij of zij wel helemaal enthousiast van? Naast familie en vrienden kan je het natuurlijk ook altijd hebben over iemands eventuele kinderwens of dierenwens, maar ook over jullie droomhuis. Allemaal leuke dingen om het eens over te hebben

Maak van datenight een gamenight

Vaak wordt er vergeten dat je enorm leuke spelletjes hebt tegenwoordig. Dit loopt uit van Monopoly tot Cluedo tot enorm veel leuke spelletjes die je met z’n tweetjes zou kunnen spelen. Dit kan bijvoorbeeld Rummikub zijn, of ouderwets een kaartspel waar je samen de avond mee voorbij speelt. Natuurlijk kun je ook online spellen gaan spelen, als jullie dat leuk vinden. Denk dan aan Mario spellen of schietspellen, maar ook voetbal kan helemaal jullie ding zijn. Meer tips nodig? Lees dan dit artikel over hoe je een lange relatie leuk kan houden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here