Romantisch daten met een laag budget

0
317

Of je nou net begint met daten of al langer een relatie hebt en je de relatie leuk wil houden, het kan voorkomen dat je even wat minder te besteden hebt. Een date hoeft niet per se te bestaan uit een etentje in een restaurant, gevolgd door een bezoek aan de bioscoop. De kosten kunnen op deze manier namelijk hoog oplopen. Er zijn gelukkig verschillende manieren om met elkaar op date te kunnen, zonder te veel te betalen. Daten hoeft niet duur te zijn en het is vaak veel persoonlijker wanneer het minder kost!

Knutsel zelf een geschenkje

Ben je creatief? Dan kun je gemakkelijk zelf een klein geschenkje in elkaar knutselen om te geven aan het begin van de date. Zo maak je meteen een goede indruk en een zelf gemaakt geschenkje is persoonlijker dan een gekocht product. Het vertelt iets over jou als persoon. Natuurlijk dat je creatief bent, maar je kunt er ook veel mee zeggen over je persoonlijkheid. Houd het simpel en klein als je de andere persoon nog niet zo goed kent. Als je elkaar al langer kent, dan kun je het natuurlijk zo leuk maken als je wil.

Zoek gratis evenementen in de buurt

Het gehele jaar door worden er op verschillende locaties in Nederland gratis evenementen en festivals georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse boekenmarkt in Deventer voor de rustigere types. Mocht je wat meer actie willen dan kun je natuurlijk naar een festival gaan: jaarlijks worden er op Bevrijdingsdag, 5 mei, verschillende festivals door heel Nederland georganiseerd. Er is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Tijdens de feestmaand December kun je ook een kerstmarkt bezoeken. Je kunt hiervoor natuurlijk naar de Oosterburen gaan, maar in Nederland zijn er ook volop kerstmarkten te vinden.

Maak een wandeling

Houden jullie er allebei van om actief bezig te zijn? Maak dan samen een wandeling of fietstocht door bijvoorbeeld het bos, over de heide of het strand. Het ligt er maar net aan waar je woont en welke mooie natuurgebieden er bij jullie in de buurt liggen. Vul een picknickmand met lekkers, neem deze mee en leg een kleed neer om samen te genieten van een lekkere lunch. Op deze manier kun je samen genieten van eten, maar vaak ook van een mooi uitzicht en rust om je heen. En je bespaart meteen lunchkosten in een restaurant.

Kook thuis samen een diner

Om samen lekker te kunnen eten, hoef je vaak niet eens je huis te verlaten. Nodig je date bij jou thuis uit als je nog niet samenwoont en verzorg samen het diner. Tijdens het koken heb je genoeg tijd om elkaar te leren kennen, wat natuurlijk voortgezet kan worden tijdens het eten. Kies een gerecht wat jullie beiden lekker vinden en maak het zo uitgebreid als jullie maar willen. Als je samen kookt, leer je elkaar vaak beter kennen, dan wanneer je uit eten gaat in een restaurant. Daarbij is het ook nog veel goedkoper!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here