Zo kan je beginnen met slow living

0
197
Zo kan je beginnen met slow living

Het is al enige tijd hip om aan slow living te doen. Het is een manier van leven die je wat rust geeft in deze drukke tijden. In de 24-uursmaatschappij is er namelijk eigenlijk geen tijd meer voor rust. Zo kom je dus niet aan inspiratie of creatieve processen toe. Daar biedt slow living uitkomst. Het komt erop neer dat je meer bewust wordt van wat jij nu eigenlijk belangrijk vindt. Je moet daar dan ook wel echt de tijd voor nemen. Snel is namelijk niet altijd beter te noemen. Maar hoe begin je dan?

Af en toe nee zeggen

Wanneer je meer wilt stilstaan bij wat jij leuk vindt, dan zal je eerst onder wat dingen die je niet leuk vindt uit moeten komen. At betekent dus dat af en toe nee zeggen op dingen wel heel belangrijk is. Soms moet je nu eenmaal dingen doen die je niet leuk vindt. Dat neemt niet weg dat je vaak aan afspraken vastzit, alleen maar om dat je niet goed in staat bent om nee te zeggen. Het is echter juist goed om dit af en toe wel te doen. Je ben dan duidelijk en je laat zien dat je waarde hecht aan de dingen die jij leuk vindt.

Aandacht voor jezelf

Het is ook belangrijk te beginnen bij jezelf. Probeer eens te identificeren wat je nu eigenlijk echt belangrijk vindt. Probeer ook in te schatten hoe belangrijk die dingen ten opzichte van elkaar zijn. Zo weet je in ieder geval waar je tijd in moet steken. Denk na over wat jouw doel is in het leven. Aandacht voor jezelf betekent ook dat je dingen doet die alleen jij leuk vindt. Hoewel de maatschappij gericht lijkt op koppels, is er alle ruimte om gewoon dingen te doen die om jou draaien.

Aandacht voor al het andere

Als het goed is heb je nu een beeld gevormd van de dingen die jij belangrijk vindt en die jou gelukkig maken. Ook heb je gezorgd voor meer ontspanning. Dit geeft je de mogelijkheid om meer aandacht aan die dingen die jou gelukkig maken te besteden. Waardoor je tot rust komt. Je zal merken dat de stress die je altijd ervaarde ineens een stuk minder wordt. Ook merk je dat je dichterbij jezelf komt te staan als je dit doet. De wereld gaat er ineens heel anders uitzien op deze manier.

Momenten van rust

Aansluitend is het van belang om meer momenten van rust te pakken. Veel mensen zijn gewend geraakt aan altijd doorgaan. Geen pauzes meer nemen tijdens werkuren. Klussen afmaken ook wanneer je je niet goed voelt. Dit is allemaal ten koste gegaan van goede rustmomenten die mensen vroeger wel pakten. Door meer pauzes te pakken en hier ook echt even van te genieten, kan je ook beter bij je taken blijven. Dit is niet alleen belangrijk met het oog op slow living. Het is ook uit onderzoeken bewezen dat dit de productiviteit ten goede komt op je werk.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here