Zo was je je haar het best

0
78

Zorgen voor goede persoonlijke hygiëne is essentieel. Dit is goed voor zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Naast het poetsen van je lichaam onder de douche, moet je natuurlijk ook goed voor je haar zorgen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar het optimaal wassen van je haar is eigenlijk helemaal niet zo gemakkelijk. Het is best een goed idee om daar dus eens wat extra aandacht aan te besteden. We willen je daar graag bij helpen. Daarom hebben we allerlei tips voor je gezonden die je direct kan toepassen onder de douche.

De juiste shampoo

Het begint allemaal bij het kiezen van de juiste shampoo. Dat betekent dat je moet bekijken of een bepaalde soort eigenlijk wel bij jouw haarsoort past. Zo zijn er shampoos voor droog haar, vettig haar, geverfd haar of een bos met krullen.  Een specifieke shampoo zoeken doe je omdat dit enige juiste manier is om jouw haarsoort de verzorging te bieden die nodig is. Het is bovendien zo dat je de shampoos ook nog eens kan aanpassen op andere wensen en eisen die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een probleem met haarroos. Dit is essentieel voor de goede verzorging.

Het gebruik van haarolie

De juiste verzorging zit hem in grote mate in de producten die je in je haar smeert. Dat geldt dus niet alleen voor shampoo. Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld ook haarolie. Dit smeer je in je haar voor je gaat douchen. Je haar wordt ermee gevoed. Je spoelt het uit wanneer je onder de douche stapt. Vervolgens kan je dan je haar wassen met de shampoo zoals je die bij het vorige punt hebt uitgekozen. Een alternatief dat je zo nu en dan kan gebruiken is een haarmasker. Het is het beste om dit af te wisselen.

De juiste techniek

Het is ook van belang om de juiste techniek aan te leren. Je maakt je haar bijvoorbeeld eerst goed nat voor je er shampoo in aanbrengt. Je spoelt het met warm water om de poriën te open voor optimaal effect. Het is vervolgens zaak om alles goed in te masseren. Je doe shampoo op je hand en wrijft het in beide handpalmen. Daarna masseer je het in op je hoofdhuid. Zo kan je al het vet en vuil er echt uitwassen. Spoel de shampoo er niet direct uit, maar laat het even intrekken om er optimaal van te profiteren. Daarna spoel je het met warm water goed uit.

Doe iets extra

Tot slot kan je nog iets extra doen voor je haar. Zo kan je bijvoorbeeld een conditioner gebruiken om je haar extra te verzorgen. Dit kan je op dezelfde manier aanbrengen en uitspoelen als je shampoo. Je kan ook aan de slag gaan met een leave in. Dit is ook een conditioner. Alleen hoef je deze niet uit te spoelen. Je brengt gewoon een klein beetje aan en zorgt dat dit rustig intrekt in je haar. Zo kan je het dus alleen maar nog beter voor je haar zorgen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here