Zo kan een virtual reality bril in jouw bedrijf passen

0
193

Als het aan Meta Platforms ligt, dan zal de virtual reality bril snel onderdeel van de zakelijke beleving worden. Het bedrijf dat ook moederbedrijf van Facebook is, komt daarom al snel met een bril die voor zakelijk gebruik bedoeld is. Dit is de Meta Quest Pro. Deze is veel krachtiger dan de VR-brillen die tot nu toe vooral door gamers worden gebruikt. De vraag die je nu natuurlijk hebt, is hoe je hier je voordeel mee kan doen in jouw bedrijf. Je kan dat op deze plek leren.

Inzichten krijgen of geven

In de eerste plaats kan je de virtual reality bril gebruiken voor inzicht. Je kan bijvoorbeeld inzicht aan klanten bieden. Met de bril kan je ze laten zien wat het resultaat van een project gaat worden. Je gaat in de ruimte staan en richt deze virtueel in om zo een inzicht te bieden. Inzicht kan jou zelf natuurlijk ook helpen. Daarom kan je de vr-bril ook opzetten om te kijken en daarmee nieuwe ideeën op te doen. Je kan dingen zien die je anders misschien niet zo zien omdat het niet concreet genoeg wordt gemaakt.

Thuis op de werkplek

Een andere goede mogelijkheid voor de bril, is het verbinden van het thuiswerken met de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het doen van vergaderingen. Wanneer je dit nu doet, dan gaat dat bijvoorbeeld via Zoom. Maar wat nu als je de vergaderruimte gewoon in huis kan halen? Met de vr-bril zorg je ervoor dat de vergaderingen gewoon weer als vanouds voelen. Alleen ben je dan wel gewoon thuis. Het geeft je echter wel een wat persoonlijker gevoel. Dit kan de vergaderingen ook net weer wat beter en succesvoller maken dan ze waren de afgelopen tijd.

De bril als verdienmodel

Wanneer je kijkt naar zakelijke toepassingen voor de virtual reality bril, dan kan je ook kijken naar hoe je aan de bril zelf kan verdienen. Het is bijvoorbeeld ook leuk om ervaringen te bieden. Dat kan je met de bril natuurlijk heel gemakkelijk doen. Omdat deze bril met een behoorlijk prijskaartje komt, is het voor veel mensen de moeite waard om gewoon voor een enkele ervaring te betalen. Wanneer je dus investeert in de bril, dan kan je daar je eigen onderneming van maken. De bril gaat zo’n 1.500 dollar kosten.

Aansluiten op andere mogelijkheden

De bril is onderdeel van Meta Platforms. In de Metaverse moeten virtueel allerlei werelden bij elkaar komen. Van ontmoetingsplekken, tot werkplekken en verschillende games moet er van alles in terechtkomen. De Meta Quest Pro moet daar dus ook onderdeel van zijn. De bril is krachtiger en gaat langer mee dan de modellen die tot nu toe op de markt kwamen. Dit is ook de reden waarom dit model juist voor zakelijk gebruik is. Al kan deze ook mogelijk al snel worden ingezet voor allerlei andere vormen van gebruik. Dit maakt het dus ook aantrekkelijk om te bekijken wat jij ermee kan wanneer je deze aanschaft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here