De gezondheidseffecten van de kleur geel

0
192

Wanneer je aan je gezondheid denkt, dan denk je aan wat je eet, hoeveel je beweegt en hoe je slaapt. Het is echter ook heel belangrijk om te beseffen dat allerlei andere zaken een groot effect op je gezondheid kunnen hebben. Denk aan je ervaringen. Wat je ziet en hoort zijn daar goede voorbeelden van. Heb je bijvoorbeeld weleens nagedacht over het effect van de kleur geel op je gezondheid? Dat dit een vrolijke kleur is, dat is wel bekend. Wat het echter met je doet, kan je op deze plek ontdekken.

Geel geeft energie

Wanneer je kijkt naar de kleur geel, dan zie je eigenlijk direct al wat het effect is. Het geeft je veel energie. Het is een kleur die ook voor vreugde en positiviteit zorgt. Het één heeft dan ook met het ander te maken. Vreugde en positiviteit zijn belangrijk om tot actie over te gaan. Doordat je geconfronteerd wordt met de kleur geel zal je dus eerder in een staat komen waarin je gelooft dat je kan doen wat je moet doen. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom geel vaak in dit soort situaties wordt gebruikt.

Het versterken van de emotie

Het is wel belangrijk om te begrijpen hoe dit dan precies zit. Wat voor geel geldt, geldt namelijk ook voor andere kleuren. Ze versterken je emoties. Dit komt door de prikkeling van je zintuigen, in dit geval de ogen. Wanneer je al een bepaald gevoel hebt en je wordt met de juiste kleur geconfronteerd, dan zal dit ook alleen maar zorgen dat je je nog sterker voelt. Zeker wanneer je je prettig voelt bij een bepaalde kleur, zoals bijvoorbeeld geel, kan dit van grote waarde blijken te zijn. Houd dit dus wel goed in het hoofd.

Het werkt ook omgekeerd

Het omgekeerde is ook het geval. Wanneer je iemand bent die van nature veel energie en vrolijkheid in zich heeft, dan is de kans groot dat je je aangetrokken voelt tot de kleur geel. Dit is ook goed nieuws voor de mensen om je heen, want jij bent vaak positief en vrolijk en anderen trekken zich daar aan op. De kans is dus groot dat jij je hierin herkent en dat je dus ook ontdekt dat dit de reden is waarom geel je lievelingskleur is en waarom je toch zo vaak gele kleding en spullen koopt. Dit is dus allemaal geen toeval.

Let op met tinten

Wil je de positieve effecten van de kleur geel zelf gaan benutten? Dan is het wel belangrijk om goed op te passen. Het is namelijk niet zo dat dit voor elke kleur geel opgaat. Wanneer je energie nodig hebt, dan is felgeel de kleur die je zoekt. Kies je voor een wat mattere pastelkleur? Dan is de kans groot dat het effect veel minder groot is. Het bovendien belangrijk om op te passen met de mate waarin je geel gebruikt. Is het geel te duidelijk aanwezig? Dan kan dit ook een averechts effect hebben en ga je je er juist aan storen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here