De trainingsdoelen van persoonsbeveiligers

0
33

Lijkt het jou wel aantrekkelijk om als persoonsbeveiliger aan de slag te gaan? Er zijn allerlei beroemde mensen die om wat voor reden dan ook extra beveiliging nodig hebben. De mannen en vrouwen die die beveiliging bieden, moeten natuurlijk wel in topconditie zijn. Een goede manier om te bepalen hoe het met jouw fysiek gesteld is, is door de doelen van de Amerikaanse Secret Service als uitgangspunt te nemen. Als je die immers bereikt, dan ben je fit genoeg om Joe Biden te beschermen. Wat moet je daar dan in ieder geval voor kunnen?

De verschillende soorten oefeningen

Er zijn verschillende soorten oefeningen waarop je getest wordt wanneer je in de Verenigde Staten aan de slag wilt gaan bij de Secret Service. In de eerste plaats moet je bijvoorbeeld voldoende inhoud hebben als het gaat om hardlopen. Daarnaast moet je ook enkele krachtoefeningen met lichaamsgewicht aankunnen. Het gaat dan om push-ups, sit-ups en chin-ups. Dit klinkt misschien als een eitje, maar wacht maar tot je ziet wat de doelen zijn die door de leiding van de dienst gesteld zijn. Wanneer je die doelen bereikt, dan kan je pas echt tevreden zijn over hoe je er lichamelijk voor staat.

Het aantal push-ups en sit-ups

Laten we beginnen met het aantal push-ups dat je moet kunnen. Het gaat er daarbij om dat je deze totalen binnen een minuut weet te bereiken, onafgebroken. De doelen zijn leeftijdsafhankelijk. Wanneer je onder de dertig bent, dan presteer je uitstekend bij 55 push-ups., dertigers moeten er 50 kunnen, veertigers 42 en mensen van boven de vijftig moeten er minimaal 39. Kan je er echter 37 als je jonger dan dertig bent? Dan wordt gesteld dat je behoorlijk zwak bent. Voor vijftigers geldt dit bij 15 of minder push-ups. Voor het aantal sit-ups gelden overigens precies dezelfde aantallen.

Het juiste aantal chin-ups

Chin-ups zijn lastiger dan push-ups en sit-ups. Het is jezelf optrekken aan een stang met je handpalmen naar je toe. Ben je onder de dertig? Dan is 11 chin-ups uitstekend, maar 4 is zwak. Dertigers moeten er 10 kunnen en zijn zwak bij 1 of 2. Veertigers zijn zwak bij 1 en uitstekend bij 8. Een vijftiger moet er nog altijd 5 op rij kunnen binnen een minuut. De chin-up is een oefening die de laatste jaren ook in de fitnesswereld meer en meer op waarde wordt geschat door de moeilijkheidsgraad. Zelfs bodybuilders gebruiken deze, waar ze normaal gesproken met grote gewichten trainen. Dit zegt dus ook iets over de moeilijkheidsgraad.

Een hardloopoefening

De Secret Service onderwerpt potentiële beveiligers ook aan een looptest van 1,5 mijl. Dit is ongeveer 2,4 kilometer. Hiervoor wordt een richttijd genoemd. Als twintiger moet je het binnen 10:16 doen, een dertiger binnen 10:47, een veertiger moet 11:44 kunnen aantikken en als je over de 50 bent moet je nog altijd 12:51 als richttijd kunnen halen. Doe je er langer dan een kwartier over, dan is het eigenlijk voor alle leeftijden zo dat je eigenlijk niet in goede conditie bent. Dit is een goed uitgangspunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here