Hoe kan je milieu- en portemonneevriendelijk autorijden?

0
28

Er zijn vele redenen aan te voeren waarom je vooral niet te veel benzine moet verbruiken. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat dit nu niet bepaald goed voor het klimaat en het milieu is. Het is daarnaast ook nog eens zo dat ondanks de schommelingen de gemiddelde brandstofprijs steeds verder omhoog gaat. Dat betekent dus dat je ook goed voor je portemonnee bent wanneer je er wat minder van verbruikt. Maar hoe kan je zorgen dat je minder hoeft te tanken? Op deze plek leer je enkele handige trucs.

Bij de les blijven

Het eerste wat je moet doen is beter bij de les blijven. Dit is natuurlijk altijd belangrijk in het verkeer. Het is echter zo dat er voldoende momenten zijn waarop je een beetje op de automatische piloot rijdt. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de file. Daardoor gebruik je het gaspedaal en de rem veel meer dan wanneer je actief meerijdt en meer gebruikmaakt van bijvoorbeeld uitbollen. Het lijkt misschien niet veel uit te maken, maar wanneer je dagelijks met de file van woonwerkverkeer te maken hebt, dan zal je ontdekken dat je op deze manier heel veel benzine kan besparen op jaarbasis.

Gebruikmaken van moderne middelen

Het is natuurlijk ook mogelijk om te besparen door de moderne technologie in jouw auto beter te leren benutten. Zo kan je bijvoorbeeld heel veel bereiken door de ecomodus van je auto te benutten. De auto reageert dan wat minder scherp wanneer je het gas intrapt. Wat dus weer zorgt voor net wat meer besparing van benzine. Ook dit kan op de lange termijn flinke besparingen opleveren. Je kan ook gebruikmaken van het start-stopsysteem dat veel auto’s tegenwoordig hebben. Dit werkt echter beter bij stoplichten. Maar ook daar kan je natuurlijk wel het nodige mee besparen.

Niet te snel intrappen

Zelf kan je natuurlijk ook eens kijken of je een andere rijstijl kan aanleren. Zo kan je bijvoorbeeld rustiger accelereren en op tijd schakelen. Daarnaast is het goed om wat minder enthousiast het gas en de koppeling in te trappen. Dit zijn namelijk de triggers voor de auto om benzine in te spuiten. Vaak is dit helemaal niet nodig. Dit komt overeen met het eerdergenoemde uitbollen wanneer je aan het filerijden bent. Wanneer je het echt goed aan wilt pakken, zet je ook systemen zoals de airco uit wanneer het niet zo warm is. Dit levert je veel op.

Af en toe thuiswerken

De beste manier om te besparen is natuurlijk door helemaal niet te rijden. In de coronapandemie hebben we allemaal geleerd hoe gemakkelijk het kan zijn om thuis te werken. In veel gevallen is er sindsdien dus ook meer mogelijk geworden in bedrijven op het gebied van thuiswerken. Wanneer jij daar ook de voordelen van inziet, dan is het dus zeker ook de moeite waard om met je werkgever te bekijken welke mogelijkheden er voor jou liggen. Daardoor kan je niet alleen het milieu en de kosten besparen, je bespaart ook nog eens veel tijd omdat je niet hoeft te reizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here