Zo kan je beginnen met sporten

0
202

Sporten is goed voor lichaam en geest. Iedereen zou het daarom moeten doen. Toch zijn er nog altijd voldoende mensen die er niet mee bezig zijn. Het is daarom des te knapper dat jij nu wel besloten hebt om te beginnen met sporten. Alleen is alle begin moeilijk en heb je dus eigenlijk geen idee hoe je het moet aanpakken. Dat is geen probleem, want je vindt hier een aantal tips die je kan gebruiken. Zo kan jij ook met een vliegende start aan je fitte leven beginnen.

1 De juiste sport kiezen

Het begint allemaal met het vinden van de juiste sport. Dit klinkt misschien logisch, maar dit is wel nog altijd het punt waarop het meestal mis gaat. Je begint ergens aan en blijkt het helemaal niet leuk te vinden. Daarom ben je al snel de motivatie kwijt. Waardoor je dus niet doorzet en weer stopt met sporten. Misschien begin je aan hardlopen omdat dat zo gezond zou zijn, maar als jij hardlopen dodelijk saai vindt, dan heb je er nog niets aan. Neem dus de tijd en probeer verschillende dingen uit. Pas wanneer je een sport hebt gevonden die bij je past kijk je verder.

2 Een doel stellen

Wat is de reden waarom je gaat sporten? Wil je afvallen? Wil je een betere conditie? Wil je aan een wedstrijd meedoen? Wat het ook is, een doel stellen helpt je altijd om het sporten beter vol te houden. Het is wel belangrijk dat het doel realistisch is. Probeer bijvoorbeeld eerst te trainen voor een wedstrijd van 5 kilometer, in plaats van direct de marathon te willen lopen. Je kan wanneer je een doel hebt bereikt een volgend doel stellen. Zo merk je dat het volhouden en doorzetten ineens een stuk gemakkelijker wordt.

3 Volg een schema

Het is ook slim om volgens een schema te werken. Je moet bekijken wanneer je gaat sporten en wat je dan gaat doen. Op die manier maak je een soort afspraak met jezelf om aan de slag te gaan. Voor je het weet zit je er lekker in en wordt het een stuk gemakkelijker om door te zetten. Het werkt nog beter wanneer je dit dan ook nog eens samen doet. Samen met een vriend of familielid trainen maakt het alleen maar leuker. Alle reden om dus iemand mee te trekken in jouw plannen om te sporten.

4 Trots op jezelf zijn

Omdat je pas net begint moet je ook geen wonderen verwachten. Het is belangrijk om trots te zijn op alles wat je presteert. Volg je jouw plan en kom je dichterbij de doelen die je gesteld hebt? Dan mag je jezelf daar ook best voor belonen. Let wel op, ongezond eten of een dag sporten overslaan is natuurlijk geen beloning voor jezelf. Dat is dus geen goed idee. Er zijn echter vast nog wel allerlei andere dingen waar je blij van wordt. Er is altijd wel een passende beloning voor je vindbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here