Deze populaire planten geven jouw woning kleur en leven

0
266

Je kunt tegenwoordig geen interieurmagazine of -blog meer zien zonder een ruimte met heel veel planten. Planten zijn de populairste trend. Het maakt niet uit wat voor stijl jouw huis heeft, er is altijd een perfecte plant bij te vinden. Een plant voeg textuur, leven en kleur toe in jouw interieur. Kies je voor een mini cactus, een kleurrijke tropische plant of een gigantische gatenplant? Kies voor verschillende potten, vazen of hangpotten voor een verschillende look. Laat je inspireren door de populairste kamerplanten!

Monstera

Deze plant heb je vast en zeker veel voorbij zien komen. Bijna iedereen heeft deze plant wel thuis staan. Maar dit is zeker niet zonder een goede reden! De Monstera is een van de meest trendy kamerplanten van de laatste tijd. De Monstera wordt ook wel de gatenplant genoemd. De grote groene bladeren hebben namelijk allemaal gaten en dit geeft deze plant zo’n interessante look. Deze plant is niet moeilijk te verzorgen. Het heeft maar een keer per week water nodig. Zorg ervoor dat het genoeg daglicht krijgt, maar ze het nooit in de felle zon. Deze plant geeft jouw woonkamer die leuke jungle look. Let op: de Monstera kan gigantisch groot groeien! Zorg ervoor dat hij genoeg ruimte heeft om te groeien. Deze plant zal een echte eyecatcher in jouw woning worden.

Aloë Vera

Sinds het bekend is dat het sap van Aloë Vera allerlei voordelen voor huid heeft, is deze plant steeds populairder geworden. Deze vetplant heeft groen-grijze bladeren en er kunnen wat scherpe tandjes aan groeien. De Aloë Vera kan erg snel groeien, je kunt hem vervolgens makkelijk zelf stekken. Door de recht opstaande bladeren met de tandjes geeft deze plant een wat stoerdere look aan jouw woning. Verder heeft deze succulent wekelijks water nodig en zonlicht.

De pannenkoekenplant

Dit schattige plantje zie je tegenwoordig overal. De leuke naam krijgt hij door de opvallende bladeren. Ze zijn namelijk plat en rond, net als een pannenkoek. Dit plantje is overal verkrijgbaar. Het is erg klein, dus ideaal als een leuk cadeautje voor een verjaardag of een housewarming. Ook deze plant heeft niet iemand nodig met groene vingers. Een beetje zonlicht en een keer per week water en hij is tevreden. De pannenkoekenplant kun je overal plaatsen in jouw woning. Zet het in een leuk potje en plaats het tussen de kaarsen, fotolijstjes en boeken.

Zaagcactus

Tegenwoordig zijn er in ieder tuincentrum hangplanten verkrijgbaar. En logisch dat ze zo populair zijn. In plaats van de standaard kamerplant in een grote pot, kun jij nu je plantjes vrolijk ophangen. Koop een speciale hangpot of maak er zelf een met macramé. De zaagcactus is een populaire hangplant. Het lijkt alsof de golvende vorm van het blad speciaal zo is uitgesneden. Ook al is het officieel een cactus, hij heeft niet het uiterlijk van een cactus. Ook houdt hij niet zo van droogte, geef het genoeg water en plaats het niet in de volle zon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here