Zo ga je een kater te lijf

0
121

Heb je weleens last van een flinke kater na een stevige avond stappen? Die avond stappen was natuurlijk erg leuk, maar de nasleep is een stuk minder aantrekkelijk. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om nooit meer alcohol te drinken. Je kan echter ook zorgen dat de impact van de kater een stuk minder groot wordt. Daarvoor zijn namelijk enkele simpele tips en trucs die je direct kan toepassen. Op deze plek leer je er meer over. Zo kan je ze zelf direct toepassen bij je volgende stapavondje.

Een glas water bij thuiskomst

Misschien wel de oudste truc om te zorgen dat je kater geen grote impact zal komen, is het drinken van wat water voor je gaat slapen. Wanneer je tenminste twee glazen water drinkt, voor je gaat slapen, dan zal je de uitdroging die alcohol veroorzaakt tegengaan. Het is dus slim om dit altijd te doen, zelfs wanneer je er eigenlijk geen zin in hebt. Sommige mensen zeggen dat het water lauw van temperatuur moet zijn. Of dit echt een verschil maakt, valt niet te zeggen. Wel is het slim om in ieder geval voldoende te drinken. Je zal een stuk frisser opstaan.

Een vet ontbijt maken

Een andere goede optie is het eten van een vettig ontbijt. Zelfs ’s nachts voor je naar huis gaat een vettige hap bij de snackbar halen kan een goede optie zijn. Het vet in het voedsel zorgt namelijk voor een veel betere opname van de alcohol. Daardoor zal het veel minder effect op je lichaam hebben. Dat kan dus een goede optie zijn om te zorgen dat de impact van een avondje stevig drinken de volgende dag minder groot is. Bij je ontbijt zijn bijvoorbeeld eieren met spek een goed idee om voor te gaan. Dit is een ontbijt dat je maag ook nog eens goed aankan.

Neem vitamine C

Ondanks al deze tips om de kater minder groot te maken, kan het best zo zijn dat je de volgende dag toch wat last hebt. Dan is het goed om te weten welke middelen je kunnen helpen om te zorgen dat je toch een beetje op een normale manier de dag door kan komen. Zo kan je bijvoorbeeld een bruistablet met vitamine C nemen. Wanneer je wat last van je maag hebt door je kater, dan kan je om wat cola drinken. Dit helpt altijd om je maag tot rust te brengen. Zorg wel dat je altijd een heel glas drinkt, zowel voor vitamine C als voor cola geldt dit.

Wat doe je niet?

Tot slot nog een tip met betrekking tot wat je in ieder geval niet moet doen als je een kater beter wil managen. Neem geen paracetamol tijdens of aan het eind van je stapavond. Daarmee denk je misschien de klap van de kater te verminderen, maar dit is niet het geval. Het is bovendien ronduit gevaarlijk om medicatie met alcohol te vermengen. Geeft iemand je deze tip, neem die dan dus niet aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here