Een VPN voor je thuiskantoor kiezen

0
81

Thuiswerken is meer normaal geworden in de afgelopen jaren. Dat heeft wel met zich meegebracht dat je nog beter moet letten op de kwetsbaarheden van de digitale wereld. Je kan thuis eigenlijk niet meer zonder de veiligheid van een VPN. Zeker wanneer je werk doet vanuit een thuis kantoor is dit van grote waard. Het is dus zeker ook goed om te weten op welke zaken je moet letten als je wilt gaan investeren in een VPN. Wat is echt noodzakelijk om er goed gebruik van te kunnen maken, zowel voor je werk als voor thuis?

De waarde van een VPN

Wanneer je nog niet goed weet wat nu eigenlijk de meerwaarde van een VPN is, dan volgt hier een korte uitleg. Je kan er namelijk verschillende voordelen uit halen. In de eerste plaats bescherm je je gegevens waardoor je dus veiliger online kan werken. Dit houdt jouw persoonsgegevens uit de handen van criminelen. Bovendien kan je daardoor bijvoorbeeld veiliger shoppen. Er is echter ook nog een heel ander voordeel. Je kan namelijk je locatie aanpassen, waardoor je dus bij content kan komen die normaal geblokkeerd is voor jouw regio. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je iets wilt streamen.

De juiste soort kiezen

Het is natuurlijk wel belangrijk om de juiste VPN te kiezen. Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt. Natuurlijk speelt de prijs daar een rol in. Je doet er goed aan om de verschillende abonnementen te vergelijken. Er zijn zelfs aanbieders die gratis pakketten aanbieden, maar kijk dan wel altijd goed wat daar tegenover staat. Let ook op hoe een VPN de snelheid van je internetverbinding beïnvloedt. Dit gebeurt namelijk altijd in bepaalde mate, maar je wil natuurlijk zo min mogelijk last. Je kijkt natuurlijk ook naar de mate van privacy die geboden wordt, daar doe je het immers voor.

Hoe werkt de veiligheid van een VPN?

Je wilt vooral ook kijken naar de veiligheid van een VPN-dienst. In de eerste plaats kijk je dan naar de versleuteling. Encryptie is een methode die altijd goed werkt. Een goede VPN biedt 256-bits versleuteling. Dit is eigenlijk niet te kraken. Ook wil je kijken naar hoe de aanbieder er zelf mee omgaat. Zo wil je bijvoorbeeld werken met een aanbieder die niets opslaat, het zogenaamde no-logs beleid. Ook moet de aanbieder een kill switch bieden zodat je direct kan verdwijnen als je zichtbaar wordt, bijvoorbeeld door een storing bij de aanbieder.

Hoe stel je een VPN in?

Natuurlijk kan je de beste VPN vinden. Als je deze niet goed instelt, dan heb je er nog niets aan. Daarom doorloop je in de app alle instellingen. Zo moet je bijvoorbeeld het juiste protocol, bijvoorbeeld OpenVPN, inschakelen. Daarnaast kijk je of de kill switch van nature aanstaat in het systeem of dat je dit zelf moet doen. Daarnaast kijk je naar de servers waarmee je verbinding kan maken.  Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je ook bekijkt of de instellingen die je gekozen hebt ook gewoon blijven staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here