Hoe kan je een side hustle beginnen

0
195

Het is voor veel mensen wel duidelijk geworden dat alleen afhankelijk zijn van je baan niet de juiste wijze van leven is. Je wilt natuurlijk veel meer. Alleen al omdat je ook veel meer kan. Zeker nu je hebt ontdekt hoe aantrekkelijk thuiswerken kan zijn. De manier om het voor jou iets gemakkelijker te maken, is het starten van een side hustle. Dit is een soort eigen onderneming, die je klein opstart en dan hopelijk langzaam laat groeien. Het is belangrijk om te weten hoe je dat moet aanpakken. Het juiste begin kan namelijk al een hele grote rol in je succes spelen. Dit hoeft niet heel moeilijk te zijn.

Zoek iets kleins

Bedenk je in de eerste plaats dat het niet voor niets een side hustle heet. De komende tijd zal het echt iets voor erbij zijn. je baan blijft voorlopig nog je belangrijkste bron van inkomsten. Daarom is het slim om te beginnen met iets wat je voorlopig klein kan houden. Voor veel mensen is bijvoorbeeld een blog of een YouTube-kanaal een side hustle. Je moet hier immers wel wat tijd aan besteden, maar het is ook weer geen dagtaak als je het goed aanpakt. Bovendien kan je dit doen wanneer het jou uitkomt. Er zijn ook heel veel andere opties die je op die manier kan invullen. Zo kan je dus een beginnetje maken. Al snel zal je merken dat je hier je eerste inkomsten uit binnen begint te halen.

Richt je op iets leuks

Het is weliswaar een manier om inkomsten te vergaren, maar je gaat er wel je vrije tijd in steken. Dat betekent dus dat het belangrijk is dat je een hustle kiest dit geen last is. Je moet er wel ook echt plezier in hebben het moet eerder voelen als een betaalde hobby dan een als een slecht betaalde baan. Begin dus niet met het verkopen van producten via een webshop als je helemaal geen voeling hebt met retail of commercie. Ga geen blogs schrijven als je een hekel hebt aan schrijven. Dit schiet allemaal niet op en zal je ook niet zoveel opleveren. Kijk naar wat jij leuk vindt en probeer daar dan een verdienmodel aan te koppelen. Kijk niet eerst naar het verdienmodel, om vervolgens met tegenzin je vrije uren te vullen met dingen die je eigenlijk helemaal niet wil doen.

Kijk of je kunt groeien

Nu je eenmaal begonnen bent, is het zaak om als een echte ondernemer te gaan denken. Hoe kan je zorgen voor de nodige groei? Waar liggen de kansen voor jou? Op enig moment zou het best weleens zo zijn dat je side hustle ook je main hustle kan worden. Of anders gezegd: je kan gaan leven van datgene wat je ernaast bent gaan doen. Er zijn al velen je voor gegaan. Dat het mogelijk is dus inmiddels wel ruimschoots bewezen. Dit kan ook nog eens een extra motivatie zijn voor jou om toch vooral door te zetten. Zo kan je pas echt lol eraan gaan beleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here