Leuke tips voor vakantie in Nederland

0
220

Wil je lekker in eigen land blijven tijdens de vakantie? Bijvoorbeeld omdat je het even zuinig aan wilt doen? Dan kan dat gemakkelijk. Nederland is een zeer populaire bestemming tegenwoordig. Dit begon tijdens de coronapandemie, maar zet nog altijd door. Er is ook alle reden om in Nederland te blijven. Er is namelijk van alles te doen en te beleven. Wil je eens een keer goed bekijken wat je allemaal in Nederland mag verwachten? Dan kan je op deze plek de nodige dingen leren over een leuke vakantie in eigen land.

Weg zonder te reizen

Je kan heel dicht bij huis blijven. Sterker nog, je hoeft zelfs helemaal niet op reis als je vakantie in eigen land gaat vieren. Zo kan je bijvoorbeeld een tentje opzetten in de tuin en daar dan kamperen. Je gaat dan iedere dag leuke dingen doen in de omgeving die je normaal niet zou doen. Dit kan je samen met de kinderen doen. Daardoor wordt het al snel een hele leuke en ontspannende vakantie zoals je die op andere plekken op de wereld zou vieren, maar dan zonder dat je ervoor hebt hoeven reizen.

Naar de steden

Een andere leuke optie die je in eigen land hebt, is de stedentrip. Je denkt misschien dat dit alleen aantrekkelijk is wanneer je naar de grote wereldsteden gaat. Bedenk je dan dat we diezelfde wereldsteden ook gewoon in Nederland hebben. Je kan bijvoorbeeld naar Amsterdam of Rotterdam. Maar internationaal gezien staan bijvoorbeeld Maastricht en Eindhoven ook hoog aangeschreven. Daar een paar dagen verblijven voelt net als elke andere stedentrip die je hebt ondernemen. Alleen ben je dan gewoon binnen de landsgrenzen gebleven. Het fijne is bovendien dat je dit meerdere keren met verschillende steden kan herhalen.

Op naar de eilanden

Misschien houd je niet van de drukte van de stad en wil je juist de natuur opzoeken. Dan is dat ook mogelijk. In dat geval zijn de Waddeneilanden wel heel aantrekkelijk. Die hebben ook nog eens alle vijf een eigen karakter. Je kan er gemakkelijk een meerdaagse reis van maken. Dat kan je doen door één eiland uit te kiezen, maar ook door van eiland naar eiland te gaan en om de paar dagen dus ene hele nieuwe ervaring te beleven. De Waddeneilanden zijn ook in verschillende jaargetijden heel aantrekkelijk. Ook dat is belangrijk om mee te wegen.

Leuke vakantieonderkomens uittesten

Het is ook zo dat Nederland vol met leuke vakantieonderkomens zitten. Van B&B’s in alle steden en dorpen, tot hele bijzondere kampeerboerderijen en andere fijne onderkomens. Dat betekent dus dat je dezelfde bijzondere beleving die je in andere landen hebt ook gewoon in Nederland kan hebben. Wanneer je voor dit soort bijzondere plekken kiest, dan lijkt het toch net alsof je heel ver van huis bent? Dat maakt het op zich toch al de moeite waard om daar eens voor te gaan. Het is bovendien nog een stuk voordeliger om te doen ook. Dat maakt het natuurlijk helemaal aantrekkelijk om dit eens te gaan proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here