Wat kan je doen tegen muizen in je woning?

0
37

Muizen lijken er plezier in te scheppen om precies in jouw woning te nestelen. Heb je alles net lekker op orde, heb je af te rekenen met de knaagdieren. Het is ook nog eens lastig om ze weg te jagen, want je wilt ze natuurlijk niet doden of laten lijden. Daarom is het belangrijk dat je leert wat je moet doen om te voorkomen dat muizen toch iedere keer jouw woning weer lijken op te zoeken. Met enkele handige tips kan je al snel een heel eind komen.

Stop met lokken

Je beseft het misschien niet, maar je bent zelf onderdeel van het probleem. Muizen zoeken plekken waar ze eten kunnen vinden. Wanneer je veel kruimels achterlaat, of je ruimt de restjes niet snel weg, dan lok je ze dus eigenlijk naar jouw woning. Zeker wanneer je ook nog eens een beetje rommelig bent en ze zich gemakkelijk kunnen verschuilen. Het eerste wat je moet doen, is dus zorgen dat je wat beter opruimt. Op die manier kan je alvast zorgen dat het probleem veel minder groot wordt. Al is er wel nog iets meer nodig voor een echte oplossing.

Kleine openingen sluiten

Het volgende wat je moet doen, is de kleine openingen afsluiten. Muizen maken er een sport van om via kiertjes en gaatjes de woning binnen te komen. Wanneer je dus wilt zorgen dat ze niet te veel in je woning binnendringen, dan is het een goede stap om al deze plekjes in huis op te zoeken en ze af te dichten. Daar zijn gewoon afdichtingsmiddelen voor te krijgen bij een bouwmarkt. Op die manier zorg je dat muizen geen kans meer krijgen om binnen te komen. Wat ook aantrekkelijk is, is dat je woning er direct een stuk beter door geïsoleerd wordt.

Opslag in de tuin

Een ander probleem dat je moet aanpakken is de opslag in de tuin. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag hout stookt in de winter? Bewaar het hout dan in een hok dat een beetje van jouw woning af staat in de tuin. Het zijn juist dit soort hokken waarin de muizen hun kans gaan afwachten om jouw woning binnen te kunnen komen. Wanneer je zorgt dat het een stukje van je huis af bewaard wordt, dan maak je de kans dat ze binnen komen dus ook een flink stuk kleiner. Dit geldt ook voor voeding.

Een muisvriendelijke oplossing

Het buiten de deur houden van de muizen lukt simpelweg niet altijd. In dat geval is het slim om op zoek te gaan naar oplossingen die zachtaardig voor de muizen zijn. Zo kan je ze vangen in hokjes of met lijmplanken. Zo dood je ze niet en hebben ze ook geen pijn. Je kan de muizen dan bijvoorbeeld in het bos uitzetten. Op die manier ben jij ervan af en heb je ook geen probleem met een onvriendelijke oplossing met de muizen. Zo kan je dus met een gerust hart zorgen dat je ervan af komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here