Tien buikspieroefeningen voor thuis

0
218
Tien buikspieroefeningen voor thuis

Ben je niet altijd in de gelegenheid om de sportschool in te duiken, maar wil je wel graag een strakke buik? De volgende tien buikspieroefeningen kun je thuis doen en duren slechts tien minuten. Het enige wat je nodig hebt is een matje, handdoek of kleedje om op te liggen.

 1. De sit-up pulse
  Deze oefening lijkt op de gewone sit-ups. Echter blijven je schouderbladen bij deze oefening zoveel mogelijk van de grond. Je trekt je benen op, plaats je voeten op de grond en plaats je handen ontspannen bij je oren. Lift je bovenlichaam een stukje van de grond. Dit is je startpositie, vanuit deze positie doe je kleine sit-ups en zak je nooit verder terug dan je startpositie.
 2. Cross crunch
  Je begint wederom met je benen op getrokken, voeten op de grond en handen bij je oren. Je trekt je linker knie in en brengt tegelijkertijd je rechter elleboog naar die knie. Dit zelfde doe je met je rechter knie en de linker elleboog. Dit wissel je continu.
 3. Fietsen ofwel bicycle crunch
  Deze oefening lijkt op de cross crunch. Echter strek je nu een been uit boven de grond. Dus, je rechterbeen is ingetrokken en tikt je linker elleboog aan, terwijl je linker been gestrekt is. Beide voeten zijn dus van de grond.
 4. Leg drops
  Deze oefening is ideaal voor de lage buikspieren. Lig op je rug, strek beide benen naar het plafond en leg je armen ontspannen naast je. Laat de benen gestrekt zakken richting de grond en til ze weer op. Let er op dat je rug altijd plat op de grond blijft. Wanneer je rug van de grond komt laat is het beter je benen minder ver te laten zakken.
 5. Toe taps
  Je begint in dezelfde positie als bij de legdrop. Lift je boven lichaam en reik steeds met je handen naar je tenen.
 6. Russian twist
  Een oefening voor de schuine buikspieren. Je begint zittend met je knieën opgetrokken. Zak met een rechte rug zover mogelijk naar achteren. Tik met je handen, door een roterende beweging van je bovenlichaam, de grond aan naast je heupen. Wissel steeds van links naar rechts.
 7. Zeester
  Lig plat op je rug met je armen en benen gespreid. Breng je linker arm en rechter been omhoog en reik je met je hand zo hoog mogelijk op je been. Het principe is het zelfde als beide de cross crunch maar nu zijn je armen en benen gestrekt.
 8. Zij plank links
  Je begint liggend op je zij. Plaats je linker elleboog op de grond en breng, steunend op je elleboog en voeten, je heupen omhoog. Vorm een zo recht mogelijke lijn. Je rechter hand plaats je in je zij.
 9. Zij plank rechts
  Het zelfde doe je met de rechter kant.
 10. Plank
  Steun op je beide elleboog en voeten met je gezicht naar de grond. Span je buikspieren aan en zorg voor een mooie rechte lijn van je lichaam. Je kunt je handen samenvouwen of plat op grond voor je uit leggen.

Alle oefeningen doe je achter elkaar voor 30 seconden. Na een korte pauze herhaal je alle oefeningen. Zo heb je tien minuten je buikspieren kei hard aan het werk gezet. Sporten op warme dagen? Lees dan eens deze blog.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here