Begin je dag met energie

0
189

De wekker gaat, je drukt een keer op snooze en rolt om. Daar gaat de wekker weer, tijd om eruit te gaan. Op automatische piloot volg je het dagelijkse ritueel om je klaar te maken voor de dag. Je checkt een aantal keer de klok om te zien of je moet opschieten. Iedereen kent het gevoel dat je niet helemaal wakker bent, maar al wel druk bezig bent. Met de volgende tips begin je de dag met meer energie en minder haast, waardoor je de dag met een goed gevoel begint.

Zet je wekker iets eerder
De snooze-knop van je wekker is enorm verleidelijk als je bed heerlijk warm is en je nog niet helemaal klaar was met slapen. Het snoozen en vervolgens last-minute uit bed komen gaan je echter niet helpen om de dag met energie te beginnen. Geef jezelf de tijd, rust en ruimte om even op te starten. Zet je wekker een kwartiertje eerder, blijf even liggen en rek je lekker uit. Je lichaam komt zo uit slapstand en je kunt rustig uit bed stappen. Begin je ochtend zonder haast of stress.

Start met iets positiefs
Je doet de gordijnen open en kijkt naar buiten. Wat zie? Zie je een mooie zonsopgang of schijnt het zonnetje buiten? Of zie je misschien een mooie boom? Neem even je tijd om iets leuks, moois en positiefs te zien om je heen. Hiermee doorbreek je het automatisch patroon en begin je de dag al met een positief momentje. Er is altijd wel iets in je omgeving wat je kan waarderen en waar je even bij stil kan staan. Zie je meerdere positieve dingen? Goed bezig!

Maak je lichaam wakker
Niet iedereen staat te springen om in de vroege morgen veel te bewegen. Maar een beetje beweging kan je lichaam wel even wakker maken. Neem even een momentje voor een kleine warming up, zodat je de rest van de dag kan knallen. Draai bijvoorbeeld rustig met je schouders, armen en nek. Maak je lang en leun naar de zijkanten om je zij te rekken. Schud je benen wat uit of strek ze en buig rustig naar voren. Met deze paar minuten aan beweging zul je een minder stijf en slaperig gevoel hebben.

Even me-time
Gezien je iets eerder bent opgestaan hoef je ook niet te haasten. Neem even tijd voor jezelf. Ga eens lekker aan de tafel zitten met je kop thee of koffie, in plaats van dit mee te nemen voor onderweg. Lees rustig het nieuws of scroll wat op social media. Heb je een hond? Neem dan rustig de tijd om even te wandelen en te genieten van de natuur. Een frisse neus kan ook helpen voor een frisse start van je dag. Voor meer tips voor tijd voor jezelf kun je eens kijken op deze pagina.

Tijd voor een complimentje
Is het je gelukt om alle bovenstaande punten te doen deze ochtend? Dat is dan al een complimentje waard. Wees lief voor jezelf. Dit kan al door jezelf wat vaker complimentjes te geven. En wat is nou een beter moment dan het begin van je dag? Er is altijd wel iets te vinden om jezelf mee te complimenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here