Dit zijn de voordelen van het eten van avocado

0
217

De avocado is natuurlijk helemaal hot en happening. In alle hippe lunchspots kun je een toast met avocado eten. Ook wordt de avocado vaak gebruikt bij het maken van sushi. Een avocado wordt trouwens gezien als een vrucht en hoort dus eigenlijk thuis in de fruitsoorten! Toch zien we het meer als een groente, omdat we een avocado vaak als een groente gebruiken in het bereiden van voedsel. Dit stuk vrucht is heerlijk in combinatie met een eitje of gerookte zalm. Verder kun je met de avocado ook guacamole maken. Eet deze heerlijke dip met nachos. We kunnen bijna niet zonder deze vrucht meer. Maar geen zorgen! Gelukkig zitten er veel voordelen aan het eten van avocado’s.

Avocado’s zijn goed voor je hart

Avocado’s zijn echte vitaminebommetjes. Zo zit er vitamine A, B1, B2, B6, C en E in. Verder is het bron van ontzettend veel mineralen, foliumzuur, magnesium en kalium. Kalium beschermt je tegen een hoge bloeddruk. Verder beschikken avocado’s over gezonde vetten. Het eten van gezonde vetten verminderen risico’s op hart- en vaatziekten en hartaanvallen. Deze vetten houden je cholesterol waarden op de goede hoogte.

Avocado’s zijn goed voor je huid

Avocado’s beschikken over ontzettend veel voedingstoffen die erg goed zijn voor de huid. In avocado’s zitten de vitaminen A, E en C. Deze vitamines helpen jouw huid.  Ze kunnen rimpels verminderen en houden de huid jong en glad. Verder helpen de vezels en kalium huidveroudering tegen te gaan. Vitamine A helpt het zuiver houden van de huid en helpt bij het kwijtraken van dode huidcellen. Verder beschikken avocado’s ook nog eens over natuurlijke oliën. Deze oliën helpen je huid te voeden, hydrateren en smooth te maken. Als laatste helpen de antioxidanten in de avocado met het ontgiften van je lichaam. Ze verwijderen hierbij de stoffen die jouw huid kunnen verouderen, zo helpen deze stoffen jou om rimpels tegen te gaan.

Avocado’s passen goed in een dieet

Als je aan het proberen bent om een aantal kilootjes kwijt te raken, is de avocado perfect voor jou. Voeg nu de avocado toe aan je dieet. In avocado’s zitten goede vetten en veel vezels. Die vezels zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt. Ook helpen vezels goed bij verteren van voedsel. Ook als je veel aan het sporten bent, heeft deze vrucht veel voordelen. Ze zorgen er namelijk voor dat je spieren sneller zullen herstellen. Dit komt omdat avocado’s snelle koolhydraten, eiwitten en mineralen bevatten. Ze zijn dus perfect om na een work-out te eten! Verwerk ze bijvoorbeeld door een heerlijke salade.

Avocado’s zijn goed voor je nagels en haren

In avocado zit biotine, dit is een vitamine die erg goed is voor je nagels en haren. Ook beschikt avocado over vitamine B en E. Deze vitamines beschermen jouw haar tegen droogheid en haarverlies. Er zijn genoeg shampoo’s beschikbaar waar avocado inzit. Je kunt dit natuurlijk ook zelf maken. Heb je een avocado over die misschien wat te rijp is geworden om te eten? Prak het samen met wat citroensap, yoghurt en honing. Zo maak je er gemakkelijk een hydraterend haarmasker van!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here