Op vakantie in Nederland? Dit zijn de mooiste plekken!

0
256

Ben je toe aan vakantie, maar heb je geen zin in een lange vliegreis naar een verre bestemming? Gelukkig heeft Nederland genoeg te bieden wat vakantiebestemmingen betreft. Er is voor iedereen een stad of gebied te vinden, om tot rust te komen, of juist onder de mensen te zijn. Het is maar net waar je van houdt! Een voordeel van het kleine kikkerlandje genaamd Nederland, is dat je nooit ver hoeft te reizen om je ver weg van huis te wanen. Hieronder enkele tips per interessegebied.

Rust: de Waddeneilanden

Voor degenen die op zoek zijn naar een vakantiebestemming om volledig tot rust te komen, zijn de Waddeneilanden de perfecte plek. De populairste van de eilanden, en tevens de grootste, is Texel. Maar de andere eilanden zijn ook zeker een bezoek waard: Vlieland, Ameland, Terschelling en Schiermonnikoog. Er zijn verschillende activiteiten en plekken om te bezoeken. Trek je laarzen aan voor een wandeling over het wad, waarbij de kans om een groep zeehonden te zien zeer groot is. Vergeet ook niet om een fiets te huren en een rondje over het eiland te fietsen.

Natuur: de Veluwe

Hou je van wandelen in de natuur en ben je van plan in de herfst op vakantie te gaan? Dan is de Veluwe een ideale vakantiebestemming. Bezoek het Speulderbos, dat fantastisch mooi kleurt tijdens de herfst. Natuurlijk is het Nationale Park de Hoge Veluwe het altijd waard om te bezoeken. Hier kun je wandelen, maar ook fietsen huren of zelfs te paard het park betreden. Tevens zijn er naast de natuur nog enkele andere bezienswaardigheden, zoals het Kröller-Müller Museum en Jachthuis Sint-Hubertus.

Cultuur: maak een stedentrip

Voor degenen die cultuur willen opsnuiven en zoveel mogelijk verschillende plekken in Nederland willen zien, is een stedentrip een goed idee. Maak een wandeling langs de grachten in Amsterdam; beklim de Domtoren in Utrecht en bezoek het Binnenhof in Den Haag. Mocht je wat verder willen uitwijken, dan is het museum de Fundatie in Zwolle ook zeker een bezoek waard. Hier zijn verschillende exposities te bewonderen, maar het gebouw zelf is ook een kunstwerk op zichzelf. Vervolgens kun je nog naar de boekenwinkel Waanders in de Broerenkerk.

Historie: bezoek Limburg

Wil je je echt ver van huis wanen? Reis dan af naar het zuiden van het land: Limburg. Deze provincie zit vol met historische plekken. Neem bijvoorbeeld de hoofdstad van de provincie, Maastricht. Hier kun je de Maastrichtse schuilkelders vinden waar mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook de Koude Oorlog, konden schuilen. Wil je je nog verder terug in de geschiedenis reizen? Ga dan naar de vestingwerken waar de Romeinen als eerste een vesting bouwden. Voor overnachting in Limburg kun je terecht in het vakantiepark Buitenhof de Leistert; een luxe vakantiepark in het midden van Limburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here