Hoe houd je je relatie leuk?

0
294
relatie tips

Verliefd zijn is hartstikke leuk. In het begin voel je constant vlinders in je buik en wil je niets liever dan bij degene zijn. Zijn de gevoelens wederzijds? Dan is de kans groot dat jullie een relatie beginnen met elkaar. In het begin is zo’n relatie hartstikke leuk, want jullie doen samen allerlei leuke dingen. Zo wordt er vaak een drankje gedronken op het terras, een hapje gegeten in een restaurant of een film gekeken in de bioscoop. Heb jij al langere tijd een relatie met dezelfde persoon? Dan kun je mogelijk ervaren dat het niet meer zo leuk is als in het begin. Je kunt er in dat geval voor kiezen om er een einde aan te breien, maar dit wil je vast en zeker helemaal niet. Heb jij ook moeite om jouw relatie leuk te houden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je in onderstaande tekst namelijk een aantal handige tips!

1. Zorg voor variatie

De meeste stellen vinden het hartstikke gezellig om een drankje te drinken op het terras. Dit kun je prima een paar keer achter elkaar doen, maar na verloop van tijd kan dit wat saai worden. Het is immers altijd hetzelfde. In het ergste geval vind jij het zelfs helemaal niet meer leuk om constant op het terras te zitten. Dit zorgt er automatisch voor dat jouw relatie ook minder leuk wordt. Zorg er daarom voor dat er zo nu en dan variatie zit in jullie dates. Neem dus niet telkens plaats op het terras, maar kies ook eens iets anders om samen te doen. Onderneem bijvoorbeeld eens iets actiefs samen en sluit de dag dan af met een drankje. Jullie zullen ongetwijfeld allebei ervaren dat dit veel meer voldoening geeft dan alleen maar de hele middag op het terras zitten.

2. Maak een bucketlist

Jij hebt ongetwijfeld een aantal dingen die jij ontzettend graag wil doen in jouw leven. Mogelijk wil je wel parachutespringen of een wereldreis maken. Ga hier eens met jouw partner over in gesprek. De kans is namelijk groot dat hij/zij ook een aantal dingen heeft die hij/zij ontzettend graag wil doen. Is dit inderdaad het geval? Overweeg dan samen een bucketlist te maken. Op deze lijst zet je natuurlijk alleen de dingen die jullie met zijn tweeën willen en kunnen doen. Daag elkaar uit om bijvoorbeeld iedere maand één van de activiteiten weg te strepen. Op deze manier blijft jullie relatie niet alleen leuk, maar het geeft ook een ontzettende kick om samen gave dingen te doen.

3. Verras je partner

Na verloop van tijd begint een relatie soms als ‘gewoon’ te voelen. Jullie vinden het vanzelfsprekend om elkaar op bepaalde dagen in de week te zien en samen bepaalde dingen te doen. Het lijkt wel een soort automatische piloot. Niet iedereen ervaart dit als een probleem, maar dit kan voor jou natuurlijk wel zo zijn. Wanneer zich telkens hetzelfde riedeltje afspeelt, komt de sleur misschien in jouw relatie. Wil je het weer leuk maken en vooral ook leuk houden? Probeer elkaar dan eens te verrassen met leuke dingen. Begin niet te groot, want dan is er natuurlijk geen ruimte meer voor verbetering. Met verrassingen blijft jouw relatie ongetwijfeld leuk!

4. Zoek een gezamenlijke hobby

Jij en je partner brengen ongetwijfeld al behoorlijk wat tijd met elkaar door. Daarnaast hebben jullie ongetwijfeld ook een aantal dezelfde interesses. Mogelijk vinden jullie het allebei wel leuk om te zwemmen of te squashen. Wanneer jullie veel gemeen hebben, is het natuurlijk ontzettend jammer om te ervaren dat de relatie niet meer zo leuk is als eerst. Dit kun je mogelijk veranderen door een gezamenlijke hobby te zoeken. Ga bijvoorbeeld wekelijks met elkaar naar het zwembad of bezoek een sportcentrum om een potje te squashen. Door een gezamenlijke hobby groeien jullie vast en zeker naar elkaar toe en daardoor blijft jouw relatie leuk.

5. Experimenteer

indien jullie al een tijdje een relatie hebben, delen jullie vast en zeker ook het bed met elkaar. In dat geval hebben jullie ongetwijfeld ook seks. Dit hoort nu eenmaal bij een relatie en de liefde. Ook voor de seks geldt dat het op den duur wat saai kan worden. Dit is zeker het geval wanneer jullie constant hetzelfde doen. Wil jij jouw relatie leuk en spannend houden? Experimenteer dan vooral ook tijdens je relatie. Probeer bijvoorbeeld eens een ander standje uit dan de gebruikelijke standjes die jullie altijd met elkaar doen. Dit is in het begin misschien even wennen, maar na verloop van tijd merk je dat dit een nieuwe dimensie geeft aan jullie relatie. Zo houden jullie het zeker weten leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here