Op vakantie naar de maan?

0
208

Vliegen mag dan steeds minder aantrekkelijk worden gemaakt, de meest bijzondere vliegreis staat op het punt om aangeboden te worden. Een vakantie naar de maan behoort binnen niet al te lange tijd tot de mogelijkheden. Veel verschillende ondernemingen zijn daar nu al mee bezig. In de eerste plaats zijn vooral de superrijken geïnteresseerd, maar op termijn moet iedereen een retourvlucht naar de maan kunnen boeken. Al in 2001 werd voor het eerst een burger mee de ruimte in genomen, dus dat het kan is al bewezen.

De aarde van een afstand

De maan is in de eerste tochten misschien nog iets te hoog gegrepen. Dat neemt niet weg dat een rondje om de aardenatuurlijk ook al een hele reis is. Het is goed mogelijk dat dit binnen twee tot drie jaar al voor het eerst gaat gebeuren. Verschillende partijen, waaronder Space-X en Space Adventures, hebben al aangekondigd dat dit met de huidige middelen tot de mogelijkheden moet behoren voor mensen die dit graag willen. Space-X wil zelfs een soort lijnvlucht op gaan zetten naar de eerste kolonie van de mensheid in de ruimte, het ISS. Eerst moet dit voor astronauten toegankelijk zijn en daarna ook voor toeristen.

Vergelijken met de concurrent

Voor je van plan bent om op de voorgenoemde vlucht in te schrijven, is het wel belangrijk om de opties even te vergelijken. Ook de concurrent biedt namelijk een rondje om de aarde. Virgin Galactic wil ook rondjes om de aarde laten vliegen. Het is in 2009 al een keer gelukt om een medewerker van het bedrijf zonder astronautenervaring in de ruimte te brengen. Inmiddels zijn meer dan 600 mensen geïnteresseerd om diezelfde vlucht te maken. Wel is het zo dat er geen verblijf in ISS bij wordt geboden.

Kiezen voor de prijsvechter

In veel opzichten komen de luchtvaart en ruimtevaart overeen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prijsvechters actief. Wil je voor weinig de ruimte in? Dan is het interessant om eens in de gaten te houden wat Amazon je allemaal te bieden heeft de komende jaren. Ook dit bedrijf heeft een relatief goedkope ruimtevaarttak die erop gericht is om mensen een rondje om de aarde te laten vliegen.

Een echte vakantie boeken

Zo’n rondje om de aarde is natuurlijk leuk, maar een vakantie kan je het nauwelijks noemen. Wil je echt overnachten? Dan zal je toch bij NASA moeten aan kloppen. Deze Amerikaanse organisatie is altijd al een voorloper geweest op het gebied van ruimtevaart. Nu gaat het ook overnachtingen in het ISS aanbieden. Dit gaat je wel het nodige kosten voor de reis en het verblijf.

Naar de maan en terug

De vakantie op de maan doorbrengen moet binnenkort ook echt mogelijk worden. Een Japanse miljardair heeft al een optie genomen op een zevendaagse reis naar de maan. Het zal echter nog wel even duren voor dit realiteit wordt. De kosten om dit voor elkaar te krijgen liggen ergens tussen 2 en 10 miljard euro. Dit is nagenoeg voor iedereen onhaalbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here