Hoe ga je om met een winterdip?

0
227
Hoe ga je om met een winterdip

Grauw weer, regenachtige dagen en telkens opnieuw de kou in moeten. Begrijpelijke ingrediënten die kunnen leiden tot de befaamde winterdip. Veel mensen hebben hier rond december en januari last van en het kan zeker je stemming voor deze periode bepalen. Toch zijn er gelukkig ook voldoende bruikbare tips te bedenken die je kunnen helpen hier beter door heen te komen. Een andere mindset en een beetje actieve ondersteuning kan ervoor zorgen dat ook jij je weer een stuk vrolijker en levenslustiger gaat voelen. Er is zeker wel wat te doen tegen al die sombere gevoelens.

Begin met lichttherapie

Als je het moeilijk vindt om in beweging te komen, dan kan een kuur aan lichttherapie je wellicht helpen. Je kunt dan bijvoorbeeld elke dag op hetzelfde tijdstip een daglicht energielamp aandoen. Als het licht hierbij minimaal 20 minuten op je ogen valt, draagt dit bij aan een energiekere en opgewektere gemoedsrust. Zeker als je dit enkele dagen achter elkaar kunt doen, zul je snel meer energie krijgen om weer actief bezig te zijn. Je zult weer meer interesse hebben in dingen en gemakkelijker functioneren tijdens werkzaamheden. Lichttherapie kan zeker bijdragen aan het verminderen van je winterdip. Zorg ook voor voldoende daglicht in je woning en doe tijdig de lichten aan om je energieker te voelen.

Beweeg in de buitenlucht

Alhoewel de kou je vaak eerder doet besluiten om binnen te blijven, kan het juist zeker helpen om tijd door te brengen in de buitenlucht. Met name in de ochtend zal de lucht nog relatief blauw zijn, een kleur die de productie van melatonine afremt. Door dit hormoon word je slaperig en zul je eerder last krijgen van een winterdip. In de winter is de lucht vaak grauw en maak je daardoor meer van dit hormoon aan. Door er vroeg op uit te gaan, bevorder je juist een vrolijkere gemoedsrust. Door lekker te bewegen, buiten te gaan joggen of wandelen, verminder je eveneens de kans op een winterdip. Je lichaam wordt energieker en bovendien maak je endorfine aan, waardoor je je een stuk beter zult voelen.

Gezonde voeding en mindset

Door voldoende vitaminen te slikken, verminder je je winterdip. Eet gezond door veel groenten tot je te nemen en weinig suiker te kiezen. Ook helpt het om dagelijks wat walnoten te eten, of gebroken lijnzaad aan het eten toe te voegen. Omega 3 kan ook helpen tegen je winterdip. Als je je echt wat gelukkiger wilt voelen, kun je enkele koppen sint-janskruid thee drinken. Deze maakt je stemming gelukkiger en positiever. Door gelijk ook meer te mediteren of positieve affirmaties te herhalen, zul je zeker snel een stuk beter voelen. Schrijf op waar je dankbaar voor bent en gebruik deze donkere dagen voor zelfreflectie en het bedenken wat je wilt met je leven. Zo kan dit realiteit worden, zodra de dagen weer zonnig en vrolijk zijn. Een perfecte boost om je van je winterdip af te krijgen. Er zijn zo zeker voldoende dingen die je kunnen helpen om prettiger door deze dagen heen te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here