Wat zijn de voordelen van werken als een digital nomad?

0
192

Digital nomad is tegenwoordig een veel besproken term en vooral de millenials lijken er goed mee uit de voeten te kunnen. Zou jij ook graag jouw 9-5 baan opzeggen en dit inruilen voor werk achter een laptop op een of ander tropisch eiland? Steeds meer (jonge) mensen lijken voor deze manier van werken te kiezen. Het is dan wel belangrijk dat je als zzp’er of met een goed lopend eigen bedrijf op reis gaat. Wat is een digital nomad eigenlijk en waarom is dit nu opeens zo’n populaire levensstijl geworden? In deze blog lees je alles over de digital nomand en wat de voordelen van deze lifestyle zijn.

Wat is een digital nomad?

Nu je de term bijna overal tegenkomt is het toch leuk om te weten wat een digital nomad nou precies inhoudt. Een digital nomad is eigenlijk niets anders dan een persoon die rondreist en tegelijkertijd geld verdiend door online werkzaamheden. Op die manier kan de digital nomad veel van de wereld zien, maar blijft zijn/haar geldstroom intact. Het gaat dus om iemand met een eigen bedrijf of een ondernemer die locatie onafhankelijk kan werken. Locatie onafhankelijk werken biedt je de mogelijkheid om veel van de wereld te kunnen zien. Je kunt reizen waarheen, wanneer en hoe vaak je wil. Veel digital nomads kiezen voor de ‘goedkopere’ landen zoals Azië of Oost-Europa. Het leven is daar een stuk goedkoper dan in Nederland waardoor de spaarrekening flink gespekt wordt.

Wat zijn de voordelen aan een leven als digital nomad?

Dit klinkt tot nu toe erg goed toch? Wat maakt nu precies dat steeds meer mensen voor de digital nomad lifestyle kiezen? Het grootste voordeel aan het leven als een digital nomad is in ieder geval de vrijheid die je ervaart. Je kunt fulltime reizen en op die manier veel van de wereld zien. Je hebt veel afwisseling in je leven en je bepaald zelf welke landen je wel of niet aantrekken. Onthoud wel dat om dit leven vol te houden er ook daadwerkelijk gewerkt moet worden. Daarnaast levert het leven als een digital nomad je erg veel inspiratie op. Je komt in aanraking met veel verschillende culturen en je stapt uit je comfort zone. Daarnaast ben je als digital nomad vaak gemotiveerder. Je werkt efficiënter omdat je jouw dag indeelt om te werken en daarna volop te genieten.

Welke beroepen passen bij een digital nomad lifestyle?

Eigenlijk kan je uit alle beroepen die je online kunt uitvoeren kiezen. Het enige wat jij als digital nomad nodig hebt is een goede internet- en telefoonverbinding. Het zal een uitdaging zijn om vanuit een berghut jouw werkzaamheden uit te voeren. Hoewel je eigenlijk overal waar jij maar wilt kunt werken, zodra je maar met het internet verbonden bent. Denk dus aan beroepen als journalist, copywriter, fotograaf, online internet marketeer en nog veel meer. Gebruik je fantasie en bedenk een manier om aan een inkomen te bouwen waarbij je niet van een bepaalde werkplek afhankelijk bent. Iedereen kan een digital nomad worden, je moet de stap alleen durven zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here