Hoe maak je jouw woonkamer gezellig?

0
318
gezellige woonkamer

Jouw woning voelt ongetwijfeld als een vertrouwde plek. Dit is zeker het geval wanneer je er al lange tijd woont. Ben je net verhuisd? Of voelt jouw woning telkens ongezellig, koud of zelfs kil aan? Dan wordt het de hoogste tijd om wat gezelligheid te creëren. Voor de meeste mensen is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Door wat kaarsjes aan te steken wordt het al een stuk gezelliger, maar je bent er in dat geval nog lang niet. Je wilt immers dat er ook overdag een gezellige sfeer heerst in jouw woning. Daar helpen wij jou graag een handje bij. We geven je daarom een aantal handige tips om jouw woning (weer) gezellig te maken!

1. Breng kleur aan op een muur

Veel mensen kiezen voor neutrale kleuren op de muren in hun woning. Zo zien we geregeld witte of crèmekleurige muren. Een ruimte lijkt hierdoor weliswaar groter, maar het zijn natuurlijk niet de meest fleurige kleuren. Heb je alleen maar witte of donkere muren in huis? Dan vind je jouw woning mogelijk niet gezellig. In dat geval wordt het de hoogste tijd om hier verandering in te brengen. De meeste mensen denken vaak veel te moeilijk voor wat betreft het gezelliger maken van hun woonkamer. Vaak is het al voldoende om één muur te voorzien van een warme kleur. Kies bijvoorbeeld voor geel of oranje. De meeste mensen krijgen een warm gevoel van dit soort kleuren. Geldt dit niet voor jou? Dan kun je natuurlijk ook voor pasteltinten kiezen. Met een gekleurde muur wordt de uitstraling van jouw woonkamer hoe dan ook een heel stuk gezelliger!

2. Haal planten in huis

Niet iedereen is er fan van om een hele muur in een opvallende kleur te schilderen. Geldt dit ook voor jou? Dan betekent dit natuurlijk niet dat je helemaal geen kleur in huis kunt halen. Je kunt namelijk ook een aantal planten in jouw woonkamer plaatsen. Planten zijn er in allerlei soorten en kleuren, waardoor er ook voor jouw woning ongetwijfeld iets te vinden is. Uiteraard is het wel handig om deze planten in een bak te plaatsen. En hoe mooi zou het zijn wanneer deze plantenbakken aansluiten bij de rest van jouw interieur? Dergelijke bakken zijn tegenwoordig niet bepaald lastig meer te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Ferm Living. Je vindt hier een ruim assortiment aan plantenbakken. Je kunt kiezen uit plantenbakken in een neutrale kleur, maar ook uit bakken met een mooi kleurtje. Door voor gekleurde plantenbakken te gaan, maak je jouw woonkamer dus extra fleurig en gezellig.

3. Combineer kindermeubels en gezelligheid

Heb je kleine kinderen? Dan is het vaak al een stuk gezelliger in huis dan wanneer je alleen of met zijn tweetjes bent. Kinderen kunnen de gezellige uitstraling van jouw woonkamer echter ook verpesten. Zij laten immers vaak speelgoed slingeren. Dit ziet er natuurlijk slordig uit. Om de gezellige sfeer in huis te behouden, doe je er goed aan kinderen hun eigen plekje te geven. Leer hen dat ze hier hun spulletjes kunnen gebruiken en dat ze de boel netjes opruimen. Gelukkig heb je talloze kindermeubels die jou hier een handje bij kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld een tafel met kleine stoeltjes in een hoekje van jouw woonkamer plaatsen. Zorg voor een gezellige aankleding en jouw kinderen brengen hier vast en zeker behoorlijk wat tijd door. Schaf daarnaast ook een opbergmand of -kist aan. Hier kunnen kinderen hun speelgoed in opbergen. Hierdoor behoudt jouw woonkamer niet alleen zijn gezellige uitstraling, maar oogt het ook nog eens opgeruimd. Veel mensen zijn van mening dat kindermeubels niet bij hun interieur passen. Hier hoef je vandaag de dag echter niet meer bang voor te zijn. Kindermeubilair is er tegenwoordig ook in allerlei stijlen. Je kunt dus prima kindermeubels kiezen die aansluiten bij jouw interieur!

4. Varieer met het gebruik van lampen

Lampen zijn onmisbaar in jouw woonkamer. Hiermee kun je het namelijk licht maken wanneer het buiten donker is. Naast deze basisverlichting kennen we functionele verlichting, die bijvoorbeeld gebruikt wordt om het lezen van boeken of tijdschriften in een woonkamer makkelijker te maken. Lampen zijn er vandaag de dag in talloze varianten. Wil je geen saaie woonkamer? Kies dan vooral niet voor allemaal dezelfde lampen, maar varieer. Op deze manier ontstaat er een speels effect. Zorg er in het geval van plafondlampen ook vooral voor dat je dimmers plaatst. Hiermee kun je de verlichtingsintensiteit zelf regelen. Je hoeft dus niet in het felle licht te zitten wanneer het buiten donker is, maar je kunt het licht iets dimmen. Op deze manier wordt het direct een stuk gezelliger in jouw woonkamer!

Lees ook: Zes manieren om je woonkamer een budgetproof make-over te geven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here