Deprecated: Optional parameter $output declared before required parameter $atts is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/neck.nl/httpdocs/wp-content/plugins/td-composer/mobile/functions.php on line 423

Deprecated: Optional parameter $depth declared before required parameter $output is implicitly treated as a required parameter in /var/www/vhosts/neck.nl/httpdocs/wp-content/plugins/td-cloud-library/includes/tdb_menu.php on line 251
De voordelen van yoga - Neck.nl het mooiste blog van Nederland
Home Sport De voordelen van yoga

De voordelen van yoga

0
241

Yoga wordt niet direct als de ideale vorm van lichaamsbeweging voor mannen gezien. Vrouwen zijn er daarentegen vaak gek op. Dit onderscheid is opvallend, omdat de voordelen van yoga voor iedereen kunnen gelden. Zo zijn er bijvoorbeeld voldoende calorieën mee te verbranden. Al is dat bij lange na niet het belangrijkste voordeel van deze sport. Daarom is het zeker ook eens goed om te bekijken wat de voordelen dan wel precies zijn. Aan de hand van die pluspunten kan je dan dus zelf ook bepalen of het iets voor jou is.

Beter in je vel zitten

De belangrijkste voordelen die yoga te bieden heeft, hebben te maken met je gemoedstoestand. Wanneer je yoga-oefeningen gaat doen, dan zal je direct al merken dat je je beter leert ontspannen. Zo loopt de stress dus letterlijk weg uit je lichaam. Daarnaast is het zo dat de meeste beoefenaars van yoga ook een stuk beter slapen. Minder stress en meer slaap zorgen er ook voor dat je beter in vorm blijft. Dit past dus perfect bij een gezond dieet en een druk leven. Dit is echter lang niet het enige dat het te bieden heeft. Er is nog veel meer dat aantrekkelijk genoemd kan worden.

Andere gezondheidsvoordelen van yoga

Sporten lijkt vaak de ideale manier om gezond en fit te worden. In de praktijk steken echter ook vaak negatieve effecten op. Zo kan stevig en intensief sporten voor de nodige blessures zorgen. Door de gecontroleerde vorm van bewegen is dit bij yoga veel minder aan de orde. Zoals ook de overdreven honger die je hebt bij hoge verbranding bij deze sport minder snel zal optreden. Zo heb je dus ook echt voordeel van de verbrandde calorieën. Terwijl het ook nog eens goed vol te houden is over een langere periode. Dit weegt ook in grote mate mee.

De ideale vorm kiezen

Wat je misschien nog niet wist over yoga is dat er heel veel verschillende vormen van bestaan. Daarom is het belangrijk om je daar eerst in te verdiepen. De meest actieve vorm is Vinyasa. Is het dus niet alleen om stressreductie, maar ook om afvallen te doen? Dan is dit een goede keuze. Je bent voortdurend bezig omdat de bewegingen in elkaar overvloeien. Zoek je een iets rustigere vorm, met meer vaste poses? Dan is Hatha misschien wel de vorm die het best bij je past. Dit zoek je eerst goed uit.

Meer dan alleen yoga

Bedenk je wel dat er meer is dan alleen yoga om goed in je vel te raken en gezond te blijven. Wel is al meerdere malen gebleken dat het beoefenen ervan mensen veel goeds heeft gedaan, bijvoorbeeld waar het gaat om gewichtsbehoud. Dit is iets anders dan gewichtsverlies, maar het betekent ook dat je er niet van aankomt. Bedenk bovendien dat yoga vaak naast andere sporten wordt gedaan. Hardlopen en fietsen zijn bijvoorbeeld heel populair in combinatie hiermee. Je kunt het dan gemakkelijk meerdere malen per week in je planning gaan opnemen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here