Wat te doen bij donkere oksels?

0
203

Niets is zo vervelend dan na het scheren of ontharen van jouw oksels, nog over te blijven met donkere oksels waardoor het lijkt alsof het ontharen niet goed is gelukt. De een ligt hier wakker van, de ander maakt het niet zo veel uit. Het is menselijk en de een heeft hier meer last van dan de andere, maar aangezien jij dit artikel aan hebt geklikt ben je benieuwd naar de stappen die je kan ondernemen om dit te voorkomen. Lees je mee?

Het is natuurlijk fijn als je je prettig voelt in een hemdje bij lekker weer of in je zwemkleding en als je er dan voor kiest om je oksels te ontharen dan zou het fijn zijn als je ook zonder zorgen jouw arm omhoog kan en wil doen. Vaak denk je dat het ligt aan de manier van ontharen of hoe jij dit doet, maar dat is meestal niet het geval. Er zijn wel twee makkelijke dingen die je zou kunnen doen om dit probleem te verhelpen, die allebei het proberen waard zijn!

Smeer je oksel in met komkommer

Komkommer zou wel eens de oplossing kunnen zijn, hoe gek dat dan ook klinkt. Neem een komkommer in de hand en snijd het in dunne plakjes. Vervolgens is het de bedoeling dat je deze plakjes goed tegen de oksel wrijft waardoor het vocht van de komkommer vrij komt en in de huid van de oksel gaat trekken. Laat het dan ook een kwartiertje intrekken en was vervolgens je oksels. Hoe vaker je dit toepast, hoe beter het zou moeten helpen. Wellicht is het iets voor je!

Scrubben

Daarnaast is er nog een tip, die waarschijnlijk wat toegankelijker en aannemelijker is, dat is namelijk het scrubben van jouw oksels. Het is van belang dat je voor het scheren de oksels gaat scrubben, waardoor je de oude huidcellen kan verwijderen. Hierdoor kan je ook scheerbultjes en ingegroeide haartjes voorkomen, wat allebei ook erg vervelend is om te hebben. Je scrubt de oude huidlaag weg, waardoor de donkere pigment meestal ook als sneeuw voor de zon verdwijnt. Verwacht niet dat het na de eerste keer al succesvol is, maar probeer het in je routine te verwerken. Zo kan je er hopelijk optimaal van gaan genieten.

Heb je een vette huid? Hiervan kan je ook scheerbultjes en ingegroeide haartjes krijgen. Lees in dit artikel wat je hierbij zou kunnen doen..

Disclaimer

Wel is het belangrijk om te onthouden dat je vooral moet doen waar jij je prettig bij voelt. Niemand mag een opmerking maken over de keuzes die jij maakt of hoe jij voor jezelf zorgt. Donkere oksels hoort er helaas af en toe een beetje bij, en als jij er voor kiest om niet te ontharen dan is dat ook helemaal prima. Jouw lichaam dus jouw keuze!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here