Hoe maak je een lekkere courgettesoep?

0
189

Een makkelijke manier om groentes binnen te krijgen is door het in een soep te verwerken. Zo kan je vrijwel alle groentes in een pan koken met bouillonblokjes, dat vervolgens pureren en dan heb je heerlijke soep. Eén van de lekkere soepen die je kan maken wanneer je zin hebt in een lekkere kom gevuld met vitamines, is courgettesoep. Hier heb je natuurlijk verschillende varianten van dus kies vooral wat je lekker vindt en ook waar je zin in hebt. Zo heb je een hele simpele variant maar kan je dit ook wat spannender maken door het toevoegen van kruiden bijvoorbeeld.

Begin bij een goede basis

Om te zorgen voor een goede basis, moet je natuurlijk aan de slag kunnen met de juiste basisproducten. Gelukkig hoef je hiervoor niet gekke dingen in huis te halen, je kan het namelijk zo spannend maken als je zelf wil. Om een goede basis te hebben is het natuurlijk van belang dat je courgettes gaat kopen zodat je ook deze soep kan maken uiteraard. Daarnaast moet je bouillonblokjes hebben en is het ook fijn als je wat kruiden in huis hebt om het op smaak te brengen. Denk aan knoflookpoeder en paprikapoeder bijvoorbeeld. Ook heb je een staafmixer nodig voor deze soep zodat je een gebonden soep kan gaan maken.

Daadwerkelijk koken

Om vervolgens daadwerkelijk te gaan koken, moet je eerst de courgettes in kleine stukjes snijden zodat je die kan gaan bakken. Je fruit ze dan even aan in de pan met wat knoflookpoeder en daarna voeg je water toe samen met die bouillonblokjes zodat je het kan gaan laten koken. Dit moet ongeveer voor twintig minuten zodat alle stukjes courgette goed zacht zijn. Daarna pak je de staafmixer en ga je er een gebonden soep van maken. Dit doe je door de stukjes courgette klein te maken en dan krijg je een lekkere gebonden soep.

Stapje extra

Om te zorgen dat je de soep iets specialer gaat maken, kan je er bijvoorbeeld echte knoflook in gebruiken of er ook een uitje in gooien. Daarnaast kan je met kruiden gaan spelen, zo kan je er kerrie doorheen doen of juist wat pesto voor de smaak. Ook een lekkere manier, waardoor je ook nog een bite krijgt, is door stukjes courgette te bakken en door de soep heen te doen na het pureren. Zo heb je ook nog een bite in de soep en is het niet alleen maar gebonden soep maar zitten er ook nog stukjes in.

Dit kan je het beste klaarmaken wanneer de soep staat te koken, voordat je het gaat pureren. Bak de stukjes courgette dan goed aan met wat paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout en zorg dat je het lekker kan gaan bakken. Na het pureren van de soep kan je dan de stukjes er doorheen doen en dan heb je een heerlijke soep om te gaan eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here