Dagje uit in Groningen? Dit valt er te doen

0
195

In het hoge noorden van ons land vind je Groningen, een echte studentenstad die niet onder doet voor de randsteden. Zin in een dagje uit in eigen land? Overweeg dan een dagje uit in Groningen. Hieronder vind je genoeg redenen om een keer heen te gaan en suggesties over wat er allemaal te doen valt. Een ding is zeker: het is de reis zeker waard!

Shoppen

Shoppen kun je in iedere grote Nederlandse stad wel doen, dus waarom zou je naar Groningen gaan? Groningen kent veel straatjes met leuke winkeltjes. Zo heb je bijvoorbeeld de Folkingestraat, de Zwanestraat of de Gelkingestraat. Deze straten staan bekend om kleine, individuele winkels waar je andere spullen vindt dan in de grote, commerciële winkels. Hier vind je gegarandeerd unieke spulletjes. Ga ook zeker een keer op dinsdag, vrijdag of zaterdag langs op de vis- en grote markt! Op deze dagen staan de markten gevuld met kraampjes en vind je goedkope etenswaren en spullen.

Musea

Het Groninger museum is waarschijnlijk het meest bekend, maar wist je dat er in Groningen nog veel meer leuke musea zijn? Zo is er bijvoorbeeld het Grafisch Museum Groningen of het Noordelijk Scheepvaartsmuseum. Voorheen het Stripmuseum, nu Storyworld: in dit museum vind je alles over strips, animatie en games. Ben je wat geregelder in de stad of wil je niet een hele dag kwijt zijn aan het bezoeken van een museum, kijk dan ook eens in Universiteitsmuseum, waar collecties samengesteld zijn door Groningse studenten.

Eten

Dat Groningen een echte studentenstad is, zie je aan het grote aantal eetgelegenheden. Van goedkoop tot duur, voor lunch of diner, en voor elke keuken is wel een restaurant of café te vinden. Probeer een echte Groningse eierbal of de Groningse mosterdsoep. Veel restaurants maken gebruik van streekproducten, waardoor je iets lokaals en speciaals op je bord krijgt. Voor een snelle hap tussendoor kun je altijd op de markt een loempia, visje of patatje scoren.

Monumenten

Misschien wel het bekendste icoon van Groningen: de Martinitoren. Voor een kleine prijs kun je de 260 trappen beklimmen en sta je op bijna honderd meter hoogte. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad en met goed weer zelfs daarbuiten. Eenmaal beneden kun je op adem komen in de Prinsentuin, gelegen achter de Martinitoren. Hier kun je genieten van een kopje thee terwijl je de bloemen, kruiden en planten bewonderd. Vergeet niet omhoog te kijken naar de grote zonnewijzer! Ga je aan het eind van de dag weer terug naar huis, let dan nog even op de architectuur van het hoofdstation voordat je de trein instapt. Een mooie afsluiting van de dag!

Op zoek naar nog meer uitjes binnen Nederland. Lees hier alles over de mooiste plekjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here