Je eigen rondreis organiseren, zo doe je dat

0
367

Je bent van plan een privé rondreis gaan maken. Meestal schakel je hierbij de hulp in van een reisbureau, dat je al het werk uit handen neemt zodat jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Je rondreis wordt hierdoor wel relatief duur, want behalve voor de reis zelf betaal je ook voor de overhead van het reisbureau dat de reis plant. Dit kan er zelfs toe leiden dat je je rondreis helemaal niet kunt maken! Nergens voor nodig. Een rondreis organiseren en boeken kan je prima helemaal zelf doen. Lees voor meer tips deze blog.

Doe van tevoren uitgebreid onderzoek naar de bestemming

Doe uitgebreid onderzoek naar de bestemming. Wat is er allemaal te zien en te doen? Je kan natuurlijk niet alles doen dus bepaal voor jezelf goed wat je persé wilt zien en doen. Check ook het reisadvies op de website van de rijksoverheid. Is het veilig om naar en door je bestemming te reizen? Kan je er zelf met de auto rijden? Is er openbaar vervoer? Of heb je een auto met chauffeur nodig? Je kan hiervoor gebruikmaken van een instantie. Je kan het ook zelf proberen te regelen op het vliegveld bij aankomst op je bestemming.

Stel een reisroute samen

Als je hebt uitgezocht wat je allemaal wilt zien en doen is het handig om een route uit te stippelen. Zo reis je gericht en verlies je geen kostbare tijd met nodeloos heen en weer reizen. Leg een landkaart op de vloer en kruis alle plekken aan waar je naartoe wilt. Zo heb je een goed overzicht van waar ze liggen en of ze haalbaar zijn qua tijd en afstand. Bereken vervolgens via Google Maps hoeveel kilometer het is van A naar B en hoeveel tijd het je kost. Misschien moet je keuzes maken en bepaalde bezienswaardigheden schrappen. Je kan beter later nog eens teruggaan voor de dingen die je nu niet hebt kunnen doen.

Boek je accommodaties en uitstapjes vooraf

Als je weet waar je naartoe wilt gaan kan je naar accommodaties gaan zoeken. Waar je hier bij een reisbureau vaak maar een beperkte keuze krijgt, ben je zelf vrij om te kiezen en kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Via websites als Booking.com kan je heel gemakkelijk hotels of andere accommodaties boeken en tot 48 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Boek ook de uitstapjes die je wilt gaan maken zoveel mogelijk van tevoren. Zo voorkom je dat je bij de plaats van bestemming voor teleurstellingen komt te staan en vermijd je meestal lange rijen.

Plan je dagschema goed in

Plan je dagschema niet te vol en neem liever meer tijd op een locatie om alles rustig te kunnen bekijken. Probeer een inschatting te maken hoeveel tijd je nodig denkt te hebben voor je gekozen bezienswaardigheden. Weet je dit niet zeker plan het dan ruim in. Houd ook rekening met eventuele drukte bij de bezienswaardigheden, de afstand tussen de bezienswaardigheden, lunchtijd en andere onvoorziene omstandigheden. Bouw voldoende rustpunten in en zorg ervoor dat je per dag niet te veel uren hoeft te reizen. Er kan onderweg altijd iets tegenzitten waardoor het ineens veel langer duurt dan je van tevoren had ingepland. Het risico bestaat dan dat je op de plaats van bestemming niet genoeg tijd over hebt.

Ook in eigen land kan je op deze manier een leuke rondreis samenstellen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here