Haarproblemen? Tips om die te voorkomen

0
326
haarproblemen

Uiteraard ben jij zuinig op je haar en doe jij je best om het gezond, glanzend en mooi te houden. Toch zijn er eenvoudige zaken die snel worden vergeten. Voor mooi haar heb je een gezonde hoofdhuid nodig en die is vaak kwetsbaar. Als jij niet voorzichtig genoeg bent, zal je haar zijn natuurlijke schoonheid verliezen. Wil jij dat voorkomen? Lees dan de volgende tips.

1. Een goede shampoo

Shampoo is speciaal gemaakt om jouw haar te verzorgen. De bekende merken, zoals Keune shampoo en L’Oreal shampoo, zijn er voor ieder soort haar. En als jij met jouw haar problemen krijgt, kies dan voor een van de speciale verzorgingsproducten uit de lijn.

De meeste kappers adviseren om het haar 2 tot 3 keer per week te wassen. Meestal is dan twee keer achter elkaar de beste optie. De eerste keer om talg en verontreinigingen te verwijderen. De tweede keer voor de verzorging van hoofdhuid en haar.

2. Voorzichtig drogen is de beste methode

Iedereen heeft haast vandaag de dag. Maar je haar drogen met een föhn is beslist niet de beste optie. Ook flink tekeer gaan met een handdoek, zorgt voor beschadiging. Neem gewoon de tijd om je haar te deppen met een zachte handdoek, speciaal voor je haar. Hierdoor zal je haardos er beslist mooier uit gaan zien, of je nu stijl haar hebt of krullen.

3. Nat haar borstelen is ‘not done’

Als je haar pas is gewassen, staan de haarschubben nog een tijdje open, ook als je de conditioner net hebt aangebracht. De haren zijn nog kwetsbaar en dat geldt ook voor je hoofdhuid. Kies om die reden liever voor een kam en gebruik deze op een rustige manier. Als je vanwege de lengte van je haar toch een borstel nodig hebt, neem dan een zachte borstel met ronde punten.

4. Pas op met de zon

Het zijn niet alleen de cellen van je huid die schade kunnen ondervinden van de zon. Het ultraviolette licht van de zon dringt ook in je haarcellen door, zeker als je deze te lang onbeschermd laat. Kies derhalve voor een sjaal of een zonnehoed in de periodes dat de zonnekracht maximaal is. Op die manier kan je ook nog eens modieus voor de dag komen.

5. Zwemmen alleen met zwemcap

Jouw haar kan slecht tegen chemicaliën, hoe gezond het ook is. Het chloor in het zwembad beschadigt de haarschubben en hoe vaker je deze blootstelt aan dit bijtende product, hoe groter de kans op beschadigen is. In de zee zwemmen is geen betere optie vanwege de grote hoeveelheid zout die zich daarin bevindt. De tijd dat open zoet water in ons land echt schoon was, ligt ook achter ons.

6. Pas op met chemicaliën

Misschien wil jij af en toe je haar (bij)kleuren of er andere acties ondernemen waarvoor chemicaliën nodig zijn. Dat is nooit echt goed voor je haar, maar neem dan in ieder geval een betrouwbaar en mild product. Ook deze vind je in de lijn van verzorgingsproducten van grote merken zoals Keune en L’ Oreal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here