Tips om vaker te gaan wandelen

0
207

Dat bewegen heel goed voor je lichaam is, dat weten we eigenlijk allemaal wel. Nu kan het zo zijn dat je niet elke dag zin hebt om een hele workout te doen en jezelf compleet in het zweet te werken, maar je kan wel zorgen dat je elke dag genoeg beweegt om alsnog gezond bezig te zijn. Zo is het heel goed om vaker te gaan wandelen, dit heeft veel voordelen. Je krijgt de dagelijkse vitamine D van de zon (ook wanneer de zon niet schijnt krijg je dit binnen) en je krijgt een lekkere frisse neus.

Een ander voordeel van lekker wandelen is dat je de buurt eens kan gaan verkennen. Heb je de buurt inmiddels wel gezien, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om met de fiets of met de auto naar een andere plek te gaan zodat je een nieuwe bestemming hebt om te gaan wandelen en te gaan ontdekken. Hier kan je natuurlijk zo gek gaan als je zelf wil; je kan bijvoorbeeld in een paar dorpen verderop gaan wandelen om de buurt te verkennen maar je kan ook naar bijvoorbeeld de Veluwe gaan om te gaan wandelen. Net wat jij wil! Maar hoe krijg je het eigenlijk voor elkaar dat je vaker gaat wandelen? Het kan nog een hele opgave zijn om dit dagelijks te doen.

Ommetje!

Een van de tips is om de app ‘Ommetje’ te gaan gebruiken. Hier krijg je dagelijkse tips en redenen waarom wandelen goed voor je is, en word je gemotiveerd om elke dag 20 minuten te wandelen. Dit kan je doen met groepjes om elkaar nog meer te motiveren. Zo kan je bijvoorbeeld met je familie of met de vriendengroep een groep aanmaken waarin je elkaar in de gaten kan gaan houden. Erg leuk om te doen!

Motiveer elkaar

Er zijn vast meer mensen in jouw omgeving die graag een stukje wandelen of wat vaker ergens naartoe zouden willen gaan wandelen. Je kan dus zorgen dat je elkaar gaat motiveren om te gaan wandelen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld wekelijks met elkaar af te spreken om te gaan wandelen, dat je dan samen een vast moment gaat plannen waar je er met z’n twee op uit gaat. Dit kan heel goed werken, bijvoorbeeld elke zondag. Het voordeel hiervan is dat je ook nog wat mensen spreekt en er lekker op uit bent met een ander persoon.

Je kan elkaar ook motiveren door bijvoorbeeld bij te gaan houden in een app hoe vaak je wandelt. Dit kan je doen met de stappenteller die in jouw telefoon ingebouwd zit, maar je zou ook voor een fitbit of een smartwatch kunnen gaan. Het motiveert je wellicht om elke dag je doel te halen, omdat het niet fijn voelt om een dag niet genoeg te bewegen. Ook kan het met het lekkere weer makkelijker zijn om even te gaan wandelen en toch te zorgen dat je net voor het slapengaan toch een wandeling maakt om aan je stappen te komen. Of door natuurlijk om te zorgen dat je in de ochtend een wandeling maakt zodat je met een goede start de dag begint. Heb je soms last van stress? Wandelen werkt ook stress verminderend! Nog een reden om te gaan wandelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here