Even en heerlijk tussenuit met een last-minute Turkije

0
296
Turkije

Een last-minute is een heerlijke manier om er even tussenuit te gaan. Tegenwoordig heeft u de keuze uit tientallen prachtige bestemmingen. Voor zon, zee en strand zou u een last-minute naar Turkije kunnen boeken. Op Superlastminute.be is het mogelijk om voor lage prijzen een last-minute naar dit Aziatische en Europese land boeken. U leest het goed: Turkije maakt bijzonder genoeg deel uit van twee continenten. Het overgrote deel bevindt zich in Azië. Hier kunt u onder andere de bruisende Turkse hoofdstad Ankara bezoeken. Of bezoek het minstens zo toeristische Istanbul, waar u onder andere de prachtige bezienswaardigheden Blauwe Moskee en Aya Sofia kunt bezoeken.

Populaire bestemmingen in Turkije

Turkije is een bijzonder populair land onder toeristen. Zij boeken onder andere last-minutes naar Alanya, Antalya en Marmaris. Ook Side en Kusadasi zijn bijzonder populaire bestemmingen in Turkije. Het zijn namelijk ideale plekken voor een vakantie vol zon, zee en strand. In de loop der jaren zijn er tientallen hotels gebouwd voor de grote schare aan toeristen die Turkije elke zomer bezoekt. Dit zijn zowel gezinnen als jongeren die op feestvakantie gaan. Een last-minute Turkije biedt dan ook voor elk wat wils.

Klimaat in Turkije

Het klimaat in Turkije is overwegend warm. In de zomer kunnen de temperaturen in het land oplopen tot ver boven de dertig graden. Toch zijn de weersomstandigheden afhankelijk van de plek waar u zich bevindt. Een van de bijnamen van Turkije is dan ook ‘het land van de vier seizoenen’. Zo heerst er rond de Zwarte Zee een vrij gematigd klimaat, heeft het binnenland een continentaal klimaat en kunt u bij de Egeïsche Zee en de Middellandse Zeekust genieten van Meditteraanse temperaturen.

Bezienswaardigheden en stranden in Turkije

Turkije heeft absoluut geen gebrek aan interessante bezienswaardigheden en mooie stranden. Zo zijn steden als Istanbul en Ankara al een bezienswaardigheid op zichzelf en ideaal als stedentrip. Heel bijzonder aan Istanbul is dat het verdeeld is over twee continenten. In de hoofdstad Ankara bevinden zich in het oude centrum enkele monumenten uit de Oudheid, waaronder de tempel van Augustus. De bezienswaardigheden kunt u afwisselen met een dagje strand. Zo is het Patara zandstrand vlakbij Antalya is alleen al vanwege de aanwezigheid van tientallen schildpadden een aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here