Zo kan je besparen op je telefoonbatterij

0
116

Valt het jou ook op dat je batterij steeds sneller leeg lijkt te gaan? Dat is natuurlijk heel ongemakkelijk. Zeker wanneer je onderweg bent. Gelukkig is er wel het nodige aan te doen door slim te handelen. Bijvoorbeeld door te kijken naar de nodige tips die je op deze plek vindt. Op die manier kan je namelijk simpel besparen en kan je veel langer met de batterij doen.

Kies de besparende stand

Wanneer je minder snel je batterij leeg wilt laten lopen, dan begint dat allemaal bij het kiezen van de juiste instellingen. Zo kunnen smartphones bijvoorbeeld op een besparende stand worden ingesteld. Het is dan zo dat de apps niet voortdurend automatisch ververst worden. Ook zal je beeld net wat minder helder worden ingesteld. Dit kan veel opleveren.

Beter managen van apps

Het is belangrijk om goed op te passen met je apps. Veel mensen hebben de neiging om die altijd open te laten staan. Je ziet ze niet meer, maar ze blijven wel energie verbruiken. Daarom is het beter om ze gewoon even allemaal te sluiten door ze omhoog te swipen en weg te vegen. Zo kan je er zeker van zijn dat batterij niet onnodig wordt belast. Dit kan echt heel veel opleveren.

Standaard iets minder helder

Het is ook slim om de helderheid handmatig aan te passen. Je kan namelijk veel van je batterij besparen door simpelweg alle lampjes wat minder gel te laten branden. Wanneer je deze altijd op heel fel hebt staan, dan is het slim om daar dan ook het allemaal wat lager te zetten. Mocht het wat feller moeten, dan kan je altijd nog bijstellen.

Opletten met je verbindingen

Misschien gebruik je wel heel veel bluetooth en wifi. Dat lijkt misschien heel handig, maar het vraagt ook veel batterij. Je geeft je telefoon namelijk de opdracht om voortdurend te zoeken naar verbindingen. Dit is dus opnieuw een voorbeeld van onnodig verbruik omdat het niet opvalt.

De juiste wijze van opladen

Het is tegenwoordig mogelijk om je batterij te managen in je telefoon. Zo kan je bijvoorbeeld het opladen optimaliseren. Dit helpt je om de accu op te laden aan de hand van je gebruik. Zo kan je er meer uithalen. Het is daarbij ook slim om op te letten dat je altijd tussen 20en 80 procent blijft. Dit is namelijk de sweetspot waarin jouw telefoon het best werkt.

Zorg voor goed onderhoud

Het is ook belangrijk om je telefoon te onderhouden. De telefoon wordt nu eenmaal vies bij gebruikt. Stof kan ervoor zorgen dat jouw batterij minder goed oplaadt. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Het is belangrijk om wel de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Let ook op dat je netjes bent met het gebruik.

Doe het opladen alleen met een echte lader

Het opladen gaat beter wanneer je daar de lader van de fabrikant voor gebruikt de voordelige opties van andere fabrikanten lijken heel aantrekkelijk, maar ze werken uiteindelijk vaak minder goed. Dat wil je natuurlijk ook voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here