Wat is Augmented Reality?

0
310
Augmented Reality

Tegenwoordig kom je term ‘Augmented Reality’ steeds vaker tegen. Het is namelijk een moderne technologie die ons leven nu en in de toekomst een stuk gemakkelijker maakt. In bepaalde opzichten is het vergelijkbaar met virtual reality, maar er zijn ook verschillen. Wat is Augmented Reality?

Verrijkte werkelijkheid

Misschien zit je op dit moment op kantoor of loop je in de stad en kijk je toevallig even op deze site via je mobiele telefoon. Dit is de realiteit. Dankzij Augmented Reality kom je echter in een bijzondere wereld terecht die verbonden is met de reality. In feite is het een ‘verrijkte werkelijkheid’. Dit betekent dat er virtual reality als extra is toegevoegd aan de huidige wereld. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde informatie die je alleen kunt zien wanneer je een speciale bril opzet. Zo kan Augmented Reality je bijvoorbeeld vertellen waar die ene broek of jas ligt waar je al tijden naar op zoek bent.

Alleen een smartphone of tablet nodig

Augmented Reality maakt het leven net iets gemakkelijker. Het enige wat je nodig hebt is een goede smartphone of tablet met een speciale Augmented Reality applicatie. Vervolgens kun je het op elke ruimte die je bezoekt toepassen.  Het grote verschil tussen Augmented Reality en het zeer populaire virtual reality is dat je met de laatste optie in een geheel andere en afgesloten wereld belandt. Bij Augmented Reality is daar geen sprake van. Zodoende is deze optie meer geschikt wanneer je bijvoorbeeld een stad of winkel bezoekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here