Op ontdekkingstocht langs de cultuurschatten van Griekenland

0
318
griekenland

Griekenland vormt de bakermat van de Europese beschaving. Een belangrijk deel van onze geschiedenis en schrift hebben we aan dit Zuid-Europese land te danken. Tegenwoordig genieten tientallen toeristen jaarlijks van de heerlijke stranden, mooie kustlijn en historische bezienswaardigheden van Griekenland. Het land telt bovendien een aantal prachtige steden, zoals Athene en Rhodos.

Overnachten in Athene

Griekenland heeft haar populariteit onder andere te danken aan de korte reisduur. Vanuit Schiphol sta je in ongeveer 2.5 uur op het vliegveld van Athene, de Griekse hoofdstad. In deze grote stad, die ruim 745.000 inwoners telt, kun je terecht voor een fijne overnachting in diverse accommodaties. De prijzen van de accommodaties zijn onder andere afhankelijk van de locatie. Een hotel of appartement in de binnenstad is duurder dan een accommodatie aan de rand van Athene. Bedenk dus voor je op vakantie gaat naar Griekenland goed hoeveel geld je wilt besteden aan een overnachting. Daarbij is een stedentrip naar Athene zeer aan te raden!

Bezienswaardigheden in Athene

Het voordeel van een hotel in het centrum is dat je op korte afstand bent van interessante bezienswaardigheden. Zo wordt het middelpunt van de stad gevormd door het Syntagmaplein. De grootte van dit drukke kruispunt is zeer indrukwekkend. Ook bevinden zich aan de rand mooie bezienswaardigheden, zoals het Grieks parlement. Of bezoek even verderop het iconische Parthenon, bovenop de 156 meter hoge Akropolis. Met recht heeft deze bezienswaardigheid een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De rijke geschiedenis van Griekenland

Cultuurliefhebbers zijn in Griekenland helemaal op hun plek. Bijna iedere stad kent namelijk een rijke geschiedenis. Voor een vleugje cultuur en historie zou je bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan Rhodos. Een van de toeristische trekpleisters is bijvoorbeeld het Grootmeesters Paleis. Het is een van de historische bezienswaardigheden die in deze stad op de Werelderfgoedlijst staat. In de veertiende eeuw diende het ooit als een fort en gevangenis.

Lees ook: Zo vind je de goedkoopste vliegtickets!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here