Gespreksstof voor als je het even niet meer weet

0
139

Soms ben je met iemand in gesprek en weet je even niet meer waar je het over kan hebben. Dan kan het helpen om eens wat op te zoeken en op deze manier inspiratie op te doen voor het gesprek. In dit artikel kan je verschillende onderwerpen vinden waar je het dan over zou kunnen hebben. Wanneer je van te voren wat van deze onderwerpen kan onthouden, dan voelt het voor de andere persoon ook niet zo alsof je niet meer weet waar je het over kan hebben. We gaan maar meteen van start, zodat je verder kan gaan met het gesprek.

Bucketlist

Een onderwerp waar je het altijd met mensen over kan hebben, is het bespreken van iemands bucketlist. Wat staat er op, wat heeft de prioriteit? Vaak komen dan de wildste ideeën naar boven en zal je hier een leuk gesprek over voeren. Natuurlijk kan je dan ook verder ingaan op wat er is gezegd. Wil iemand bijvoorbeeld een reis maken naar Afrika, vraag dan door naar welke landen en waarom precies die landen. Je kan ook verder vragen naar de specifieke activiteiten die diegene wil gaan doen op vakantie bijvoorbeeld. Erg leuk om hier eens over te sparren. Daarnaast kan je ook een gesprek voeren over alle bucketlist items die diegene al heeft afgevinkt. Dit levert ook vast leuke gesprekken op!

Boeken!

Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen? Deze vraag maakt soms veel los bij mensen en levert ook hele verhalen op. Mensen wijden namelijk vaak uit over dit onderwerp en voor dat je het weet heb je een heel gesprek over boeken, personages en schrijvers. Ook zou je eens kunnen vragen of ze zelf een boek zouden willen schrijven bijvoorbeeld, en in welk genre dit dan zou zijn. En wat weerhoud mensen dan om dat boek te gaan schrijven bijvoorbeeld, dat kan ook een leuk gesprek zijn. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd vragen naar de boeken die ze nog zouden willen lezen, hier kan je dan vervolgens ook inspiratie uit opdoen.

Kindertijd

Een ander leuk onderwerp is om het eens te hebben over jouw eigen kindertijd. Wat is bijvoorbeeld het gekste dat je toen hebt gedaan? Heb je keuzes gemaakt waar je spijt van hebt gekregen? Had je een aantal dingen anders willen doen of is het precies gegaan zoals je zou willen? Naast alles bespreken wat jij en die ander zelf hadden willen doen, kan je het natuurlijk ook naar de toekomst gaan trekken. Zo zou je ook eens kunnen praten over wat je zou willen meegeven aan jouw eigen kind mocht je een kind krijgen, of welke ervaring je zou willen dat ze niet zouden missen. Erg leuk om hier eens over te sparren!

Nu je toch al op zoek bent naar tips om het over te hebben, heb je misschien ook wel baat bij tips wat je met je vrije tijd moet doen. Zo ga je je nooit meer vervelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here