Tips om je haar steil te maken

0
413
steilhaar

Heb jij van nature krullend haar? Dan wordt jouw haar ongetwijfeld snel pluizig. Sommige mensen met krullen vinden dit geen probleem, maar anderen raken er behoorlijk gefrustreerd door. Er is echter geen mogelijkheid om permanent van je krullen af te komen. Het is echter wel mogelijk om je bos krullen tijdelijk te laten verdwijnen. Hoe? Door je haar steil te maken. Voor sommige vrouwen is het steil maken van hun haar een fluitje van een cent. Wij weten echter dat er genoeg vrouwen zijn die hiermee worstelen. Niets is natuurlijk vervelender dan dat. Daarom helpen wij jou een handje bij het steil maken van jouw haar. In onderstaande tekst geven wij jou vijf tips om je haar steil te maken!

1. Gebruik een stijltang

De makkelijkste manier om de krullen tijdelijk uit jouw haar te laten verdwijnen, is met behulp van een stijltang. Waarschijnlijk heb jij er ook al wel eentje in huis. Niet? Dan is het niet bepaald lastig om aan zo’n tang te kopen. Een stijltang is tegenwoordig namelijk te koop in veel verschillende winkels. Voor een paar euro kun jij al zo’n tang aanschaffen. Toch is niet iedere stijltang even goed voor jouw haar. Zo kan de kwaliteit van jouw haar flink achteruit gaan door een slechte stijltang. Daarnaast blijft het resultaat vaak ook een stuk minder lang in stand. Kies daarom niet direct voor de goedkoopste tang die verkrijgbaar is. Een dure tang kost jou weliswaar meer geld, maar is wel beter voor jouw haar.

2. Kies voor goede shampoo en conditioner

Veel mensen denken dat haar alleen steil gemaakt kan worden met behulp van een stijltang. Dit is echter niet het geval. Ook zonder deze tang kun jij jouw haar namelijk steil maken. Vaak verdwijnen niet alle krullen dan uit jouw haar, maar wel een groot gedeelte. Om meer steil haar te krijgen, raden wij jou aan shampoo en conditioner van een gerenommeerd merk te gebruiken. Professionele shampoo en conditioner zijn namelijk een stuk beter voor jouw haar dan goedkope middelen. Pas jij deze tip toe? Zorg er dan altijd voor dat je eerst de shampoo volledig uit jouw haar spoelt alvorens je de conditioner gebruikt.

3. Trek je haar strak

Een andere optie om steil haar te krijgen is door het strak te trekken. Dit heeft natuurlijk geen effect als het droog is. In dat geval schiet de slag namelijk direct weer in jouw haar zodra je het loslaat. Na een douchebeurt heeft het echter wel zin om jouw haar strak te trekken. Ga eerst met de kam of borstel door jouw haar en trek het vervolgens strak. Nu is het alleen nog een kwestie van wachten tot jouw haar droog is. Deze methode kan best veel tijd in beslag nemen, maar het werkt wel. Ga er echter niet vanuit dat jouw haar helemaal steil wordt na het toepassen van deze tip. De slag in jouw haar blijft namelijk nog wel zichtbaar, maar is wel aanzienlijk minder dan normaal het geval is.

4. Föhn op de juiste manier gebruiken

Na een douchebeurt föhnen veel vrouwen hun haar droog. Op zich begrijpelijk, want het is behoorlijk vervelend om lange tijd met nat haar rond te lopen. En zonder gebruik van de föhn duurt dit vrij lang. Wanneer jij steil haar wilt, raden wij jou niet aan de föhn op de warmste stand te zetten. Je haar droogt zo weliswaar sneller, maar gaat ook meer pluizen. Om steil haar te krijgen is het juist raadzaam om de föhn op de koudste stand te zetten. Waarom? Omdat de haarschubben zo sneller sluiten. Het kost je weliswaar wat meer tijd, maar jouw haar wordt ook meer steil dan gebruikelijk.

5. Nat haar om je hoofd wikkelen

Het omwikkelen van nat haar rond je hoofd is de laatste optie die we hier behandelen. Dit lijkt misschien een wat vreemde tip, maar het werkt wel degelijk. Het uitvoeren van deze manier is vrij simpel. Na een douchebeurt wikkel jij jouw lokken gewoon rond je hoofd. Droog het niet af en gebruik ook zeker geen föhn, maar laat het drogen door de lucht. Voelt jouw haar enkel nog wat vochtig aan? Zet het haar dan met schuifspeldjes vast op je hoofd. Doe dit zo strak mogelijk. Laat deze speldjes vervolgens lange tijd zitten. Wij raden je aan om bijvoorbeeld met de speldjes in te gaan slapen. Zodra jij de volgende ochtend wakker wordt, is jouw haar aanzienlijk meer steil dan je gewend bent. Nu begrijp jij ongetwijfeld ook waarom veel vrouwen nat haar rond hun hoofd wikkelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here