Een leuk bordspel: Ticket to Ride

0
173

Soms komt het voor dat je uitgekeken bent op de spellen die je al in de kast hebt staan. Zo heb je monopoly vast wel vaak gespeeld en weet je misschien al alle combinaties van woorden die op de kaartjes van 30 Seconds staan. Dan is het tijd voor een nieuw leuk bordspel, Ticket to Ride is een hele leuke om dan eens te gaan bekijken. Het leuke hiervan is dat je veel verschillende varianten hebt en je korte of lange versies kan gaan spelen en kopen. Het is een soort grote puzzel waarbij je tactisch je eigen zetten mag gaan doen. Hieronder volgt de uitleg!

Ga routes rijden voor punten

Het doel van het spel is dat je zo veel mogelijk routes gaat rijden om vervolgens punten te verdienen. Zo kan je bijvoorbeeld Ticket to Ride Europa hebben, waarbij je dan bijvoorbeeld van Londen naar Wenen mag gaan met de trein. Bij dit spel heb je een aantal treinwagons, waarmee je routes van station naar station mag gaan leggen. Je hebt allemaal een eigen kaartje waarop de route staat die je moet gaan bewandelen. Echter is er soms tussen twee stations maar één spoor waar je overheen kan, waardoor het zo kan zijn dat deze al bezet is en je via een ander station om mag gaan rijden naar jouw eigen eindbestemming.

Tactische keuzes maken

Het is van groot belang dat je tactische keuzes maakt. Je mag namelijk elke ronde één van deze twee stappen ondernemen. Je kan twee kaartjes van de stapel kiezen, maar je mag ook een route gaan rijden. Voor een route heb je bijvoorbeeld twee blauwe spoorkaartjes nodig, deze moet je dan eerst verzamelen. Vervolgens kan je deze route gaan rijden. Het is dan ook van belang dat je tactische stappen zet. Als er tussen twee stations maar één spoor ligt, dan is het handig om deze als eerst te gaan claimen zodat je niet om hoeft te rijden via een ander station. Dit kost namelijk wederom grondstoffen (de kaartjes die je mag pakken) en omdat je er maar twee per ronde mag pakken, gaat het niet heel erg snel.

Veel verschillende varianten

Van Ticket to Ride Europe tot Ticket to Ride USA, Germany en de noordelijke landen, eigenlijk is alles mogelijk. Er zijn inmiddels ontzettend veel varianten op de markt, zodat je kan doen wat je wil. Ook zijn er bij sommige varianten veerboten en tunnels aanwezig, om het nog wat spannender te maken. Daarnaast zijn er sommige spellen die ook passagiers hebben, om te zorgen dat het menselijke aspect wat meer in het spel naar boven komt. Al met al heb je ook steden; zo kan je ook Ticket to Ride Amsterdam gaan spelen. Daar kan je dan van de Waag naar de Dam en vervolgens naar de Munttoren. Leuk om te spelen als je fan bent van Amsterdam.

Heb je de spellen gespeeld en nóg meer tijd over? Lees dan dit artikel zodat je weet wat je met deze tijd moet doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here